Abu Dhabi pentru o zi

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite și probabil locul unde am văzut cel mai frumos loc religios din viața mea. Nu este la fel de faimos ca și orașul vecin, Dubaiul, chiar dacă stă la fel de bine la capitolul zgârie nori, calitate a vieții și prețuri. Din punct de vedere turistic, nu are de oferit atât de multe ca și Dubaiul, însă sunt câteva obiective turistice care s-ar putea să-ți trezească interesul.

Am ajuns si in Emirate!

Am ajuns si in Emirate!

Oare servicile cum sunt?

Oare servicile cum sunt?

Doar o priveliste normala pe strada

Doar o priveliste normala pe strada

Sheikh Zayed Grand Mosque

Sincer când am văzut cât de frumoasă e m-am oprit în loc și am zis “wow”. Este cea mai mare moschee din Emirate și a opta din lume ca și mărime. Ea a fost construită timp de 11 ani, din 1996 până în 2007, la ordinul sultanului Zayed. Și cum Dubaiul are cea mai mare înaltă clădire din lume, nu se putea ca Abu Dhabi să nu aibă ceva care să fie “cel mai…/ cea mai…”, covorul care se află în interior este cel mai mare din lume, având 5627 metri pătrați. Candelabrele, șapte la număr, sunt făcute în totalitate din cristale Swarovski.

Sheik Zayed Grand Mosque

Sheik Zayed Grand Mosque

Intrarea în moschee

Intrarea în moschee

Grand mosque in toata splendoarea ei

Grand mosque in toata splendoarea ei

Din autobuz

Din autobuz

Grand Mosque la apus

Grand Mosque la apus

Stampila si dovada prezentei :-)

Stampila si dovada prezentei 🙂

DSC_0752

Personal, este cel mai frumos loc religios pe care l-am vizitat. Marmura albă, curățenia ei, construcția (din punct de vedere arhitectural) m-au impresionat.

Palatul Emiratelor

Inainte să plec la drum, n-am citit foarte multe despre el. Construcția a costat 3 miliarde de dolari (ca să vă dați seama de cât de mult înseamnă asta, Burj Khalifa a fost “doar” 1.8 miliarde de dolari). Am ajuns acolo, ca și un turist adevărat la 42 de grade în pantaloni scurți și tricou, surpriza “plăcută” a fost că nu m-au lăsat nici în curte îmbrăcat așa. Am zis bine, hai că-i trag niște poze și o șterg de aici. Din poze, pare frumos, verdeață multă, clădirea departe de șosea și zgomotul mașinilor. Inițial am crezut că e ceva clădire administrativă, sau reședința sultanului dar dimpotrivă, este un hotel. Dacă ați văzut Fast and Furious, scenele din Abu Dhabi au fost filmate aici.

Data viitoare o să fiu îmbrăcat “turistic la 4 ace” și o să-i dau un tur de mai aproape.

Palatul emiratelor

Palatul emiratelor

Ferrari World

După cum spune și numele, este un loc unde poți să vezi Ferrariuri și locul pentru un alt “cel mai … din lume”, mai exact “cel mai rapid roller coaster din lume”. Aici n-am ajuns, dat fiind faptul că nu-s neaparat fan mașini, iar prețul e cam 40 de euro. Nu prețul m-a oprit să fiu sincer, ci timpul scurt și aparent locul destul de jos pe lista mea de priorități de vizitat. Însă dacă sunteți fani Ferrari, locul acesta n-ar trebui omis.

Circuitul de formula 1 de la Abu Dhabi

Este circuitul unde are loc o etapă din Campionatul de Formula 1. Când nu se fac antrenamente sau nu e rezervat, se pot închiria biciclete și se poate face circuitul. Dar la 42 de grade am zis că nu mă încumet să mă urc pe bicicletă.

Spitalul de șoimi

Da, un spital dedicat șoimilor! Peste 11.000 de șoimi sunt aduși în fiecare an aici. Dacă nu știați, șoimii sunt un fel de animal de companie popular prin Emirate. Dat fiind faptul că am o fobie de păsări, n-am avut curaj să-l vizitez și am preferat să-l las pentru alții.

Cam atât e de vizitat în Abu Dhabi, suficient pentru o fugă de o zi din Dubai. Distanța e mică, aproximativ 110 kilometri, biletul de bus costă doar 35 AED, iar drumul durează puțin peste o oră. Tu ce alte obiective ai vizitat în Abu Dhabi?

Am mai scris despre Emirate în special despre obiectivele turistice din Dubai aici.

You may also like...

3 Responses

  1. Florina spune:

    Wow!!! Ne place, place, place!

  1. iunie 15, 2015

    […] iar astfel se situează undeva pe locul 15 în topul celor mai mari moscheei din lume. Grand Mosque de care v-am povestit aici are capacitatea doar de 40.000 de […]

  2. iunie 23, 2015

    […] este o moschee și personal o comparam cu celelalte moschei pe care le-am vizitat în trecut (vezi aici moscheea din Abu Dhabi și aici moscheea din New Delhi). După ce am citit puțin, Taj Mahalul nu este doar construcția […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *