Braga si Guimaraes – 2 orășele ce merită vizitate dacă ajungi în partea de nord a Portugaliei

Nici nu știu cu care dintre ele să încep, pentru că ambele mi-au plăcut. Fiecare oraș are farmecul lui aparte. Așa că a trebuit să dau cu banul.

Braga

Prima dată când am fost acolo, în centrul orașului am găsit pe cineva care făcea free walking tours. Era un ghid care plimba turiștii prin centrul istoric al orașului și povestea despre istoria clădirilor. După o oră în care ne-am plimbat, am ajuns la o concluzie: orașul are o mulțime de biserici. Din diferite secole, construite de diferiți episcopi ai orașului.

Plimbare prin Braga

Plimbare prin Braga

A doua oară când am fost în Braga, am fost la Bom Jesus do Monte, o biserică situată în apropiere de oraș. Pentru a ajunge la biserica în sine, trebuie să urci cam 600 de scari. Da, 600! Mi s-a parut așa de muuult la început, dar totuși nu am simțit foarte tare oboseala. După ce urci o parte din ele, la fiecare nivel al scărilor te așteaptă niște mici fântâni, fiecare cu o altă formă. Pare un fel de premiu pentru ca ai reușit să treci la urmatorul nivel.

Dupa ce urci toate scările, vei vedea că a meritat efortul. Priveliștea este minunată de acolo de sus. In plus, grădinile din jurul bisericii sunt perfecte pentru a te relaxa puțin.

Guimarães

Un orașel care m-a cucerit din primele momente. Cum am ajuns acolo, am primit o hartă, pe care era marcată partea orașului care este patrimoniu mondial. Ajungând în centrul istoric, am înteles de ce este așa important orașul pentru portughezi: aici a fost fondată țara. De aici a început să se extindă și să devină Portugalia pe care o știm astazi.

Guimaraes

Guimaraes

Străduțele înguste din centrul orașului te cheama să le descoperi rând pe rând și să te pierzi printre ele. Nu sunt foarte multe, iți ajunge o după-amiază să le vezi pe toate. Pe un deal în partea de nord a centrului vechi, poți vizita palatul ducelui (Paço Dos Duques De Bragança) și castelul Guimarães, două cladiri medievale și interesant de vazut, având în vedere că sunt printre puținele obiective medievale din Portugalia.

A doua oară cand am văzut orașul, am nimerit chiar intr-o zi când se desfășura un festival medieval. Oameni îmbrăcați în costume tradiționale din acea epocă arătau turiștilor mesteșuguri și găteau mâncăruri îmbietoare. (Mă întreb dacă tot cu specific medieval.)

Tu care din cele doua orașe ai vrea sa le vezi? Deși pot sa îți dau un mic sfat: dacă te trezești de dimineață, într-o zi poți să le vizitezi pe amândouă.

Poți să citești o sumedenie de articole despre Portugalia aici

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *