Ce electronice iau cu mine atunci când călătoresc

Indiferent de locul unde călătoresc, bagajul meu conține următoarele lucruri:

 

Atunci când călătoresc o perioadă mai îndelungată, am întotdeauna la mine un rucsac de 66 de litri și unul de vreo 15. Rucsacul cel mare este desemnat pentru haine, trepied, chestii de igienă personală și încălțăminte, iar cel mic este pentru electronicele pe care le am cu mine. Cele două îmi ajung pentru perioade îndelungate de timp, fără probleme pot să trăiesc câțiva ani doar cu ce am în ele.

 

Rucsac 66 litri:

http://www.amazon.co.uk/Pro-Force-Waterproof-Rucksack-Backpack/dp/B004P2V2YC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1428862031&sr=8-1&keywords=Highlander+Forces+66

Capacitatea acestuia este de 66 litri. Chiar dacă am călătorit pe timp de iarnă și aveam nevoie de haine mai groase mi-a fost arhisuficient. Din punct de vedere al rezistenței nu pot să mă plâng, el fiind conceput pentru militari. Prețul nu a fost foarte piperat (zic eu), 55 de lire, adică puțin peste 75 de euro. Nu l-aș schimba pentru unul dintre rucsacurile companiilor faimoase precum REI, The North Face, Osprey sau oricare alta, pur și simplu e comfortabil, încăpător și îmi este suficient.

 

Rucsac 15 litri:

http://bit.ly/1Oq2X5d

Acesta îl folosesc pentru echipamentul electronic pe care îl am la mine. Ca și rezistență, îl am de vreo 6 ani și încă e în stare bună de funcționare. L-am purtat prin ploaie torențială vreo 3 ore, cu laptopul în el și chiar dacă puteai să-l storci, pe laptop nu a ajuns nicio picătură de apă. E loc suficient pentru două laptopuri, aparat foto cu echipamente suplimentare și alte lucruri de care ai nevoie. Îl recomand cu cea mai mare plăcere.

 

Echipament electronic

Din punct de vedere tehnologic, sunt oarecum un dependent de electronice. De aceea, s-ar putea să ți se pară că am prea multe lucruri inutile la mine.

 

Telefon – Samsung Galaxy Ace Plus

http://bit.ly/1DA9iYh

Telefonul pe care îl folosesc în momentul ăsta e un Samsung Galaxy Ace Plus. Cel din link este asemănător cu al meu, din păcate nu se mai fabrică. Cred că l-am luat prin anul întai de facultate (adică acum vreo 4 ani jumate) și încă funcționează. L-am folosit strict pentru vorbit (rar ce-i drept pentru că nu-s fan vorbit la telefon, poate de 2 ori pe zi maxim). Acum e timpul pentru un upgrade și cred că o să-mi cumpăr un XiaoMI: http://bit.ly/1Oq405d, atunci când ajung în India.

Aici cred că fiecare are preferințele sale, depinde dacă vrei să faci poze, să stai pe net, să te țină mult bateria sau să vorbești la telefon mult fără să-ți fie incomfortabil.

 

Tabletă – Nexus 7 2nd Genration

http://bit.ly/1Oq4b0b

Cred că asta e cea mai bună achiziție din punct de vedere al unui călător. Dacă te plictisești pe avion, dai drumu la un film și mai rămâi cu vreo 70% baterie (full HD), dacă te-ai rătăcit scoți tableta și te uiți pe hartă, dacă vrei să-ți notezi ceva ai acces la Google Keep, Facebook, Instagram, Twitter, etc. Ai spațiu de stocare destul de bun, 16 sau 32 gb, ecran cu rezoluție bună și prețul este justificat. Dacă ar fi să mai iau o dată o tabletă aș cumpăra aceeași tabletă. O folosesc în fiecare zi cel puțin 2 ore când sunt acasă, fie că citesc ceva online, fie networking, fie mă uit la poze. Poți să faci poze de tip panorama, ce-i drept eu nu prea am folosit tableta pe post de aparat foto.

 

Laptop – Dell Inspiron N5547

http://bit.ly/1Oq4IiJ

Dat fiind faptul că sunt programator, laptopul e indispensabil. Îl folosesc atât ca și laptop personal, cât și laptop de lucru. Nu am de ce să mă plâng, Dell-urile în principiu sunt laptopuri bune și rezistente. Pentru mine e al treilea Dell, iar în afară de faptul că uneori, după câțiva ani începe să se încălzească, nu am avut probleme cu el. Probabil că următorul laptop pe care îl iau e un Mac, doar pentru simplul fapt că vreau să scap puțin din greutatea pe care o am la mine. Mă gândesc serios la ăsta: http://bit.ly/1FCxiMv pentru călătorit și laptop personal, iar Dell-ul să-l folosesc doar pentru serviciu.

 

Foto – Nikon D3100

http://bit.ly/1FN8Rtc

Nu am foarte multă experiență foto și încă învăț. De aceea, la recomandarea unui prieten mi-am cumpărat un DSLR, Nikon D3100. Toate pozele de pe blog pe care le-am făcut sunt cu aparatul acesta. Ca și obiective folosesc:

Trepied folosesc :Cullmann Nanomax 250. Avantajul e că are garanție 10 ani, e robust și e ușor.

http://www.f64.ro/cullmann-nanomax-250-trepied-aluminiu.html

După ce învăț să fotografiez, cât de cât decent, vreau să trec la un full frame și să mai îmi iau niște obiective, însă deocamdată sunt satisfăcut de ce am.

 

Acumulator extern

http://bit.ly/1FCzy6D

L-am folosit în special pe tren când bateria de la tabletă, telefon sau laptop era pe terminate. Cu o baterie de 5.200mA, pot să-mi încarc tableta sau de două ori telefonul. Asta înseamnă că dacă am bateria full la telefon, tabletă, laptop și acumulatorul extern încărcat, pot să le utilizez pe cele 3 vreo 20 de ore fără oprire cumulat. Mă gândesc să-mi mai iau un acumulator de 15.000mA.

 

Hard-disk extern –  Seagate Backup Plus Slim 1TB, 2.5″, USB 3.0

http://bit.ly/1FN9Byt  

Il folosesc expre pentru back-up la fotografii. Chiar dacă ai 1TB gratuit spațiu de stocare pe flickr, uneori nu ai viteză de internet suficient de mare să încarci câțiva gb de fotografii, așa că un hard extern este extrem de util dacă nu vrei să pierzi pozele pe care le-ai făcut.

 

Card de memorie SanDisk SDXC Extreme Pro 64GB

http://bit.ly/1FN9Gly

Cardurile cu viteză mare de scriere sunt bune în cazul în care vrei să faci filmări Full HD. Eu mi-am luat unul când mi-am cumpărat aparatul foto.

 

Haine și încălțăminte

Din punct de vedere al hainelor pe care le am cu mine, nu pot să zic că am ceva spectaculos. Prefer doar să am tricouri de bumbac 100%, de regulă le iau de la Decathlon, o bluză termică din microfibre care ține de cald, pantaloni scurți care se usucă rapid, blugi Lee Cooper sau Ralph Lauren sau chino Massimo Dutti (o pereche ajunge tot timpul, indiferent de perioadă), o camașă.

Deoarece merg mult pe jos (iar când spun mult, undeva la 10-15 km pe zi) am nevoie de încălțăminte comfortabilă. Obișnuiam să port teniși Converse la orice, însă dupa 2 zile de umblat ca un nebun, mi-au luat foc picioarele așa că am renunțat. Acum port :

 

Sunt comozi, si merge să-i porți prin oraș, când ești pe tren, avion.

  • Columbia Drainmaker http://www.columbia-sportswear.ro/shop/produs/91/drainmaker-iii/487

Ii port când sunt în afara orașului sau când plouă. Avantajul e că se usucă foarte repede și au un mecanism de absorbție al șocurilor care oferă comoditate foarte ridicată.

 

Pe lângă cele menționate, mai am în bagaj o umbrelă, dopuri pentru urechi, căști și o mică trusă medicală.

 

Pentru tine, care sunt lucrurile fără de care nu ai putea calatori?

 

 

Electronice

Electronice

Sursa: http://img19.olx.ro/images_mercadorro/37978703_1_644x461_vand-casa-de-amanet-electronice-no1-2-pe-romania-bucuresti.jpg

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *