Ce excursii nu trebuie să ratezi pe Phi Phi Island

Vacanţa noastră în Thailanda a venit după cele 4 zile petrecute în Kuala Lumpur, după multă agitaţie, prea multă poluare şi asfalt încins la 40 grade. Deşi Kuala Lumpur are un farmec aparte şi ne-a captivat din prima clipă, Thailanda era locul la care visam cu ochii deschişi, cu ale sale insule stâncoase şi plaje infinite. Pentru a ajunge pe insula Lanta, acolo unde ne-am luat cazare, am zburat o ora din Kuala Lumpur în Krabi. Aici ne-a aşteptat un minivan de la resortul unde urma să stăm. Călătoria până pe insula durează aproximatriv două ore, cu mașina și cu feribotul. Drumul a fost interesant pentru că, deşi doar pe geam, am văzut pentru prima dată elefanţi şi plantaţii de bananieri şi palmieri.

Ko Lanta reprezintă un ,,labirint acvatic’’ de aproximativ 50 de insule din Marea Andaman. Multe dintre insule sunt încă neatinse de om, cu pereţi înalţi de stâncă, vegetaţie virgină şi apă incredibil de curată. Dintre toate, doar câteva insule mai mari, dintre care Koh Lanta Yai şi Koh Lanta Noi oferă locuri de cazare. Noi ne-am găsit cazare pe plaja Klong Dao, la un resort liniştit, în bungalow-uri pe malul mării. Ceea ce ne-a plăcut foarte mult aici a fost faptul că resortul era într-o zonă retrasă, nu foarte turistică, înconjurat de mulţi palmieri şi cu o vedere superbă spre mare.
Aici ne-am propus să stăm încă 4 zile, timp în care să explorăm insula, să mergem în piaţa de seară din oraşul vechi şi să luăm excursii de o zi spre Phi Phi Island şi insulele din jur.
Ne-am dorit mult să ajungem pe Maya Bay şi Monkey Beach iar cei de la resort ne-au recomandat să luăm feribotul până pe Phi Phi şi acolo să ne alegem o excursie pentru că oferta este foarte variată. Şi chiar aşa a fost. Încă de pe feribot ne-am cumpărat o excursie de 5 ore pe un longtail boat către Maya Bay, Monkey Beach şi Bamboo Island pentru care am plătit 5000 BATH.

Maya Bay este un loc mirific dar…plin de turişti. Ne gândeam că asta o să ne cam aştepte pe faimoasa insulă a filmului ,,The Beach” şi am pornit dis de dimineaţă tocmai pentru a ajunge înaintea altor turişti. Dar cu tot drumul de pe Lanta până pe Phi Phi şi de aici spre Maya Bay, am ajuns cam pe la 12:00 când deja plaja era plină de turişti, speedboat-uri şi bărci tradiţionale. Aşa că, dacă vrei să vezi Maya Bay aşa cum ai văzut-o în filmul cu Leodardo DiCaprio, poate ar fi mai bine ca în noaptea dinaintea excursiei să îţi iei cazare pe Phi Phi şi dimineaţă, cât mai devreme să porneşti spre lagună. Ce trebuie să ştii dacă mergi pe Maya Bay este că se percepe o taxă de turist de 400 BATH. Noi nu am ştiut asta, ghidul nostru ne-a spus doar că nu ne poate duce până la mal pentru că ar trebui să plătească o taxa pentru barcă. Aşa că, am coborât la vreo 10 m distanță de mal dar odată ajunşi pe plajă, nu am reuşit să ne bucurăm prea mult de peisaj pentru că nişte băieţi cu borsete ne căutau supăraţi pentru că nu plătiserăm taxa. Maya Bay este, din păcate, un loc mult prea comercial şi turistic dar merită văzut pentru frumuseţea naturală a locului, pentru minunatele nuanţe de turcoaz ale apei şi pentru stâncile verticale acoperite de vegetaţie bogată.

După Maya Bay, barcagiul ne-a dus în parte de sud-est a insulei, într-un golf despre care ne-a spus că este excelent pentru a face snorkelling.

Pe Monkey Beach ne aşteptam să vedem turişti mulţi, la fel ca pe Maya Bay. Dar spre fericirea noastră, insula era aproape pustie, doar vreo 2 bărci şi câţiva oameni care se plimbau liniştiţi pe plajă. Din păcate, nu am văzut faimoasele maimuţe care dau numele insulei, dar în schimb ne-am bucurat de nisipul ireal de fin şi de vederea spre mare, varianta reală a unui wallpaper cum vezi pe internet.

Ultima oprire trebuia să fie Bamboo Island dar nu am mai ajuns pentru că ne apropiam deja de finalul celor 5 ore cât dura excursia iar barcagiul ne-a zis că nu mai era timp. Mai mult, valurile erau destul de agitate, vântul începuse să bată şi în depărtare norii păreau destul de furioşi, aşa că, obosiţi dar fericiţi de experienţă autentică, ne-am întors în portul de pe Phi Phi Island.

Dacă te aventurezi într-o excursie pe mare, nu ignora razele soarelui! Nu te lăsa înşelat de vremea închisă şi de vântul care bate pe mare, te poţi trezi cu nişte arsuri serioase. Înainte de a porni în excursie, ia-ţi cu tine multă apă să te hidratezi (unele excursii includ apă şi mâncare, noi nu am primit) şi neapărat loţiune cu SPF ridicat, rezistentă la apă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *