Ce iei cu tine când călătoreşti cu bagaj mic de mână


Zilele trecute mă întreba Sarah cum de reuşesc să mă rezum la un bagaj mic de mână atunci când călătoresc mai mult. I-am promis că pentru următoarea mea mică excursie o să notez toate lucrurile pe care mi le pun in bagaj. Aşa că, urmează lista mea magică.

 

De ceva timp, mă provoc la fiecare excursie să îmi iau cu mine din ce în ce mai puţine lucruri. Am progresat mult în privinţa asta, dar sigur şi din lista de mai jos pot fi scoase unele lucruri.

 

Secretul e că de fiecare dată când îţi faci bagajul, să te întrebi: “Chiar am nevoie de asta?”. Dacă nu eşti prea convinsă, mai bine laşi obiectul respectiv acasă.

 

Trebuie să menţionez că îmi plac lucrurile comode, cu care să mă mişc în voie. În mare parte blugi şi tricouri. Însă lista se poate adapta după nevoile tale.

 

Printre “recordurile” mele la călătorit cu bagaj mic, sunt:

-excursia din Germania-Belgia-Olanda din iarna lui 2014, timp de o săptâmână. Deşi ne trebuiau haine mai groase, ne-am descurcat. Am călătorit 10 persoane, fiecare cu bagaj mic de mână. Deci se poate.

-excursia din Ungaria-Polonia-Cehia-România din vara anului 2015, timp de 3 săptămâni. Aici a fost nevoie de 2 ture de spălat hainele. Dar după excursia asta mi-am dat seama că aş putea trăi având doar atâtea lucruri câte încap într-un ghiozdan. Ce-i drept, într-unul mai mare.

 

Dar hai să vă spun exact ce o să iau cu mine în mica evadare de 5 zile prin Spania. O să fie mai mult plimbări prin oraşe şi la plajă. Nici măcar nu voi folosi spaţiul maxim al bagajului mic de mână de la WizzAir, pentru că acesta este de 42x32x25cm, iar ghiozdanul meu de 45x30x20cm. Ştiu, depăşeşte puţin limita la înălţime, dar încă un mic secret: locurile acelea de măsurat bagajele sunt puţintel mai mari 🙂

 

Lista mea magică. Se potriveşte de fiecare dată. Cu mici adaptări în funcţie de temperatura de afară şi de unde merg. Se aplică şi la excursii mai lungi, unde ai posibilitatea să îţi speli hainele.

Ce iei cu tine (1)

Să începem:

-buletin sau paşaport

-bani şi card(uri). M-am cam obişnuit să plătesc cu cardul. Rata de schimb este bună şi nu rişti să te păcăleşti cu comisioanele caselor de schimb (cum am păţit în Praga)

-asigurare de sănătate – pentru ţările din UE, cardul european de sănătate pare a fi de ajuns. Nu vă pot da detalii, nu am avut nevoie de el până acum

-bilete de avion, dovezi de cazare, bilete pentru obiective turistice cumpărate şi printate anticipat

-cameră foto

-baterii şi încărcător de baterii

-telefon şi încărcător

-geantă mică pentru ieşit la plimbare

-prosop de microfibra – ocupă mai puţin loc

-şlapi pentru duş – în special dacă te cazezi la hosteluri

-pantofi comozi – eventual şi o pereche de schimb

-burete de duş – ştiu, nu e esenţial, dar nu mă pot desprinde de el

-costum de baie – dacă e nevoie

-lenjerie şi şosete – câte o pereche pentru fiecare zi – şi rezervă câte una-două

-2 bluze cu nasturi sau fermoar

-blugi – 2 perechi

-tricouri – unul pentru fiecare zi – poate şi rezervă unul-două

-haine de dormit. De obicei tricoul de pe drum, îl refolosesc la dormit

-cosmetice – strictul necesar

-periuţă de dinţi – din aceea mică, pentru călătorii

-pastă de dinţi – preferabil mică – maxim 100ml

-geluri de duş mici – maxim 100ml

-şampon mic – maxim 100ml. opţional: balsam de păr.

-deodorant

-opţional: ochelari de soare

-jachetă

-cam atât 🙂

 

Aşa-i că nu e chiar imposibil să ne rezumăm la un singur bagaj mic?

Până la urmă o să îţi aminteşti experienţele pe care le-ai avut şi locurile frumoase pe care le-ai văzut, nu câte lucruri ai avut in bagaj. Şi chiar dacă omiţi ceva, poţi să îţi cumperi şi la faţa locului.

 

Ce zici: data viitoare accepţi provocarea să călătoreşti cu bagaj mic? 🙂

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *