Ce înseamnă să călătorești cu Uber în Bali?

Vă povesteam aici despre experiențele frumoase pe care le-am trăit în Ubud și am amintit puțin și despre situațiile mai puțin plăcute de care ne-am lovit pe insulă, lucruri pe care poate nu ne-ar fi stricat să le știm dinainte, dar care ne-au făcut mai atenți pe parcurs și ne-au adus puțin cu picioarele pe pământ: nici în paradis nu e totul roz.

Cu toții știm despre conflictele dintre taximetriști și șoferii de Uber. Cei din urmă nu au o viață prea ușoară pentru că taximetriștii nu-i prea doresc prin preajmă. Ca variantă de deplasare, atât acasă cât și în călătorii, noi preferăm clar Uber: e mai practic, mașinile sunt mai curate, șoferii te tratează cu amabilitate și dacă totuși ești ,,furat”, ai opțiunea de a cere banii înapoi. Totul se întâmplă simplu și corect. În Asia nu știam exact cum stă treaba, dar am folosit Uber anul trecut  în Kuala Lumpur și anul acesta în Qatar și de fiecare dată am fost foarte mulțumiți.

Când am ajuns în Bali, nici nu ne-am pus problema că nu am putea folosi Uber pe o insulă unde ajung anual peste 4 milioane de turiști din toate colțurile lumii. Am verificat că există și am stat liniștiți până când am avut nevoie să chemăm Uber din Ubud până la resortul unde am fost cazați, la vreo 6 km de centrul orașului.

Acela a fost momentul în care am aflat că în Bali conflictul dintre taximetriști și șoferii de Uber e la alt nivel. Un taximetrist ne-a abordat în timp ce ne așteptam mașinile și, văzându-ne cu telefoanele în mână, ne-a întrebat dacă așteptăm ,,online taxi”. I-am spus că nu, i-am refuzat oferta și a plecat, dar între timp ne-a urmărit până a ajuns prima mașină de la Uber. Atunci a început să-l amenințe pe șofer și să-i lovească mașina. Șoferul s-a speriat, ne-a zis să coborâm și a plecat. Am încercat să chemăm din nou Uber, de data aceasta de pe o stradă secundară, însă în timp ce așteptam am observat în întuneric 3 scuteriști care ne urmăreau. Eu m-am speriat foarte tare și ne-am dat seama că erau trimiși de taximetristul care ne abordase. Între timp, una dintre cele două mașini comandate s-a apropiat, a încetinit și apoi a demarat rapid. Ne-a anunțat că-i pare rău, dar nu poate opri pentru că este urmărit. La fel s-a întâmplat și cu a doua. În tot acest timp, scuteriștii erau cu ochii pe noi. Ne-am dat seama că nu vom putea lua Uber cât timp vom fi urmăriți și ne-am decis să mergem pe strada principală și să luăm taxi. Scuteriștii au plecat și ei, iar când au trecut pe lângă noi, au încetinit și ne-au spus : ,,Don’t call Uber!”. Tot ce voiam era să ajungem la resort, așa că ne-am oprit la un taximetrist care ne-a abordat pe marginea străzii. Am zis chiar  avem noroc pentru  mașina era mare, cu 6 locuri. Am negociat prețul cursei la 100.000 de rupiah, deși inițial ceruse 200.000, adică 55 de lei pentru 6 kilometri. A acceptat prețul, zâmbind sarcastic și am pornit spre resort. Pe drum a fost foarte amabil, a făcut conversație, a glumit și chiar ne-a propus să ne fie șofer zilele următoare dacă vrem să facem excursii pe insulă. Când am ajuns, i-am plătit suma stabilită și după ce ne-am spus la revedere, ne-a strigat, cu o bancnotă de 10.000 rupiah in mână, spunând că l-am păcălit și că din cauza întunericului nu a văzut că în locul unei bancnote de 100.000 de rupiah i-am dat una de 10.000. Am fost nevoiți să-l mai plătim o dată, mai ales că începuse să facă scandal și era cuvântul nostru împotriva cuvântului lui. Cineva de la securitatea resortului a asistat la toată scena dar nu a intervenit, din contră, zâmbea la tot circul iscat de taximetrist, probabil fiind obișnuit cu această păcăleală pentru turiști.

După experiența asta, am folosit Uber doar o dată, în Jimbaran. Șoferul ne-a spus că va veni cu o altă mașină decât cea de pe aplicație și ne-a sfătuit să-l așteptăm pe o stradă lăturalnică. Ne-am simțit ca într-un film de acțiune, ni se părea ireal cât de mult riscă șoferii de Uber pentru a-și câștiga pâinea. De la acest șofer am aflat că în Bali taximetriștii și șoferii de Uber sunt precum Tom și Jerry, iar ca șofer de Uber trebuie să fii Jerry: mereu să găsești o soluție inteligentă ca să supraviețuiești. Ne-am dat seama că e foarte dificil să apelăm la Uber cât suntem în Bali și, deși inițial nu ne-a plăcut ideea, ne-am dat seama că cel mai ok e să ne deplasăm cu șoferul de la vilă, pe care l-am plătit pe oră.

De unde toată acestă situație tensionată între cele două părți?

După experiența din Ubud, am căutat pe internet mai multe informații. Se pare  peste tot în Bali poți vedea semnul de mai jos, care te avertizează  nu e permis  iei Uber, Grab sau Go Jek (un fel de Uber pe scuter). Taximetriștii dețin monopolul aici și au o adevărată mafie care stă cu ochii pe șoferii de Uber, de care se simt amenințați pentru că oferă condiții mult mai bune, la prețuri și de 10 ori mai mici. Turiștii preferă Uber, iar taximetriștii răspund cu ostilitate pentru a intimida șoferii și clienții.

sursa: balimanual.com

Drept concluzie, iată câteva lucruri legate de transport pe care ar fi ok să le știi dacă ajungi în Bali:

  • Majoritatea resorturilor/vilelor oferă contra cost transfer de la aeroport la locul de cazare. E mult mai practic și sigur după un zbor de peste 10 ore. Totul este stabilit dinainte și eviți târguiala și mafia din aeroport.
  • Dacă vrei să explorezi insula pe cont propriu, cel mai ok ar fi să închiriezi un scuter. E varianta cea mai folosită atât de localnici, cât și de turiști. Pe străzi este o nebunie indiferent de oră și dacă vrei să eviți traficul infernal, cu scuterul îți poți face loc printre mașini sau chiar pe trotuar.
  • Folosește-ți spiritul de negociator în Bali. Orice se negociază aici, inclusiv transportul. Eu nu stau grozav la capitolul ăsta, dar noroc că am mers cu oamenii potriviți 🙂
  • Dacă vrei să chemi Uber, evită locurile aglomerate și nu te uita pe aplicație în văzul tuturor în timp ce încerci să localizezi mașina în aglomerație. Vei atrage atenția, iar taximetriștii vor ști cu siguranță ce faci.
  • Evită să folosești cuvântul Uber. Dacă cineva te întreabă ce aștepți sau dacă vrei taxi, spune că îți aștepți șoferul de la vilă, nicidecum șoferul de la Uber.
  • Dacă apelezi la un taxi, spune-i să pornească aparatul de taxat sau măcar negociază un preț de la început. Când plătești cursa, asigură-te că îi dai mai multe bancnote pe care le numeri cu el de față, la lumină, preferabil cu martori. Pare cam extrem, dar noi am pățit-o. Poate schimba bancnota primită de la tine cu alta mai mică și nu ai cum să-l contrazici când spune că nu l-ai plătit .
  • Drumurile sunt un haos total în Bali. Majoritatea drumurilor sunt abrupte, cu multe curbe și au o singură bandă pe sens. Dacă vrei să închiriezi mașină, trebuie să ai ceva experiență de condus și să fii super atent. Înainte de a intra într-o curbă, șoferii claxonează preventiv, în caz că vine o altă mașină din sens opus și de cele mai multe ori am pățit ca drumul să fie atât de îngust încât unul dintre șoferi să oprească pentru a-i face loc celuilalt.

Lăsând la o parte aceste peripeții, Bali e un loc special, în care m-aș întoarce oricând. Eu sunt o panicată, recunosc, și după întâmplarea cu taximetristul din Ubud, am crezut că așa ne va fi toată vacanța, că va trebui să fim mereu în gardă să nu fim furați și că nu vom putea să ne bucurăm de toată frumusețea care ne înconjura. Mi-am dat seama însă că nu e cazul, că peste tot sunt fel și fel de oameni, și mai ales aici, unde oamenii sunt foarte săraci, încearcă să profite de naivitatea turiștilor. Am întâlnit și oameni foarte de treabă și corecți, pe Bangkit, ghidul nostru din Ubud și pe Made, managerul vilei din Jimbaran. Datorită lor am văzut locuri minunate în Bali și am aflat o mulțime de lucruri interesante despre obiceiurile și modul de viață al balinezilor.

bdr

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *