Ce obiective turistice să vizitezi într-un city break la Paris

Probabil că orice român își dorește să ajungă cel puțin o dată în viața lui la Paris. Pentru mine, Parisul este unul din cele 5 orașe pe care voiam să le vizitez neapărat pe lângă Londra, New York, Bangkok și Tokyo.

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre

Deoarece era deja primăvară și vremea era prielnică pentru plimbare, mi-am luat bilete la Paris de miercuri până duminică. Un city break perfect pentru câteva zile de relaxare!

Prima oprire pe care am avut-o a fost la Muzeul Luvru. Pentru că nu aveam bilete cumpărate online, am fost acolo la ora deschiderii, în jurul orei 9, pentru a evita cozile imense. După 5 minute, eram deja sub piramidă și studiam harta. Încep să vizitez și să vizualizez exponatele, dar numărul lor imens și cunoștințele mele limitate încep să-mi pună răbdarea la încercare. Așa că, decid să vizitez doar ceea ce cunosc și mi se pare interesant: Mona Lisa, Venus din Milo și Caii din Marly. Dintre toate acestea cea mai frumoasă mi s-a părut sculptura Caii din Marly.

Piramida de la intrarea in muzeu

Piramida de la intrarea in muzeu

Bust in Muzeu

Bust in Muzeu

Mona lisa

Mona lisa

Venus din Milo

Venus din Milo

După vreo 2 ore jumate de plimbat prin muzeu iau o pauză și mă plimb prin grădinile Tuileries către Place de la Concorde. Grădinile sunt un loc perfect pentru “siesta”! Francezii stau, fac jogging sau citesc ore întregi in acest loc. Era prea frumos ca să nu mă opresc și eu puțin.

De aici plec către Notre Dame, care e interesantă și minunată de asemenea. Situată pe malul Senei, poți să iei din apropiere niste vaporașe care să te plimbe pe la toate obiectivele turistice din oraș. Fiind aici, dacă ești îndrăgostit, poate vrei să pui un lacăt pe podul lacătelor. E la cațiva pași de la catedrală.  Având aproximativ 13 milioane de vizitatori anual, catedrala este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Paris.

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris

Parisul, ca și distanțe e mare, așa că mijlocul de transport cel mai des utilizat e metroul. Deoarece nivelul de poluare ajungea la un prag critic, pentru a diminutiva acest lucru metroul a fost gratis pe durata întregii mele vizite.

După catedrală, următoarea oprire a fost Hotelul Invalizilor. Dintre toate lucrurile vizitate, acesta mi s-a părut cel mai frumos. Clădirea a fost folosită pentru a-i trata pe cei răniți în război, însă acum este transformat în muzeu și este locul unde se află cavoul lui Napoleon Bonaparte. În fața muzeului se află o zonă verde întinsă unde parizienii preferă să se relaxeze sau iasă cu copii să se joace. E locul perfect pentru relaxare, iar dat fiind faptul că era o zi splendidă de primăvară am stat puțin tolănit pe iarbă.

Hotelul Invalizilor

Hotelul Invalizilor

Unul din cele mai frumoase parcuri din Paris Parcul Luxemburg, unde se află și Palatul Luxembourg. Poți să te plimbi cu zilele și să nu te plictisești. De la aranjamente florale la fântâni arteziene, totul pare aranjat în detaliu.

Palatul Luxemburg

Palatul Luxemburg

Relax sub turnul Eiffel

Relax sub turnul Eiffel

De aici am luat metroul către Turnul Eiffel. Chiar dacă inițial parizenii au considerat turnul urât și fără gust și aveau în plan să-l demoleze, acum a ajuns al 36-lea cel mai vizitat obiectiv turistic din lume cu circa 7 milioane de vizitatori. E impresionant și merită să stai pe iarba lângă el și să-l privești. Și poate că ți-e mai drag atunci când știi că oțelul din care e făcut vine de la Reșița, parcă ești puțin mândru.

Următoarea zi am plecat către Versailles. La vreo 25 de minute de centrul Parisului, este unul dintre cele două monumente UNESCO pe care poți să le vizitezi dacă ești la Paris. Fiind luna martie, palatul nu era deschis pentru vizitatori :(. Dar totuși, dacă ajungi într-o perioadă neprielnică poți să te plimbi prin grădini. Așa că, fiind cu câțiva prieteni ne-am închiriat o mașină de Golf, deoarece grădinile sunt imense. Pentru a vedea cât mai multe, recomand închirierea de biciclete sau mașini de golf.

După Versailles ne-am dus să vedem La Defance. Acesta este districtul financiar al Parisului, locul unde sunt concentrați zgârie norii capitalei franceze.

Versailles

Versailles

Gradinile palatului

Gradinile palatului

Cel mai aglomerat loc din Paris e pe Champs-Elysees, unde toate magazinele sunt pline până la refuz. E de evitat să mănânci în pub-urile și restaurantele de aici dacă nu vrei să plătești cu 25-30% mai mult.

Din păcate, am stat doar câteva zile și nu am apucat să vizitez tot ce mi-am dorit, însă Parisul e cel mai frumos oraș în care am fost până acum și vreau să revin din nou cât de curând. Prețurile sunt ridicate, probabil cel mai ridicate din Europa, atât la hoteluri, restaurante, cât și  obiective turistice, însă de îndată ce ajungi în vraja Parisului totul pare să merite.

Chiar dacă eu nu am ajuns, să treci dacă ai timp pe la Sacre Coeur, pentru o vedere panoramică asupra orașului, Saint Chapelle, pentru că e considerată cea mai frumoasă biserică din Paris și pe la Panteon, ca să vezi cavoul lui Voltaire și a lui Victor Hugo.

You may also like...

3 Responses

  1. martie 12, 2015

    […] Dacă vrei o listă completă despre obiectivele turistice ce merită vizitate într-un city break în acest oraș minunat aruncă o privire aici . […]

  2. iunie 3, 2015

    […] priveliștea de acolo e altfel față de cum se vede de la sol. La Paris, am urcat pe Turnul Eiffel (am scris aici), la Londra pe The Shard (am scris aici) iar acum a venit timpul pentru Burj […]

  3. iunie 16, 2015

    […] e uimitoare. Am fost în Londra pe The Shard (am scris aici), în Paris pe Turnul Eiffel (am scris aici) dar niciunul nu se compară cu imaginea de la etajul 125 de pe Burj Khalifa. Pentru că e unul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *