Ce să faci într-o singură zi la Bruxelles?

Bruxelles, capitala Europei, merită mai mult decât 24 de ore cu siguranță, însă atunci când timpul nu îți permite să vizitezi mai mult, te grăbești să vezi principalele obiective turistice și să guști din deliciile locale.

Grote Markt sau Grand Market

Este punctul 0 din Bruxelles. Piața principală din oraș a fost dezvoltată datorită breslelor de meșteșugari care vroiau sa-și prezinte avuția prin dezvoltarea arhitecturii clădirilor. Pe lângă fostele bresle, aici se află si primaria orașului și muzeul orașului Bruxelles.

Grote Markt Bruxelles

Grote Markt Bruxelles

Grote Markt pe o zi ploioasă

Grote Markt pe o zi ploioasă

Întreaga zonă este considerată un patrimoniu UNESCO. De preferat ca orice tur al orașului să înceapă din acest loc.

Manneken Pis

Faimoasa sculptură de bronz, care probabil îți este deja familiară, este considerată printre cele mai faimoase sculpturi din lume. Importanța acestei sculpturi pentru belgieni este atât de mare, încât are propriul croitor care trebuie să conceapă vestimentație la foc continuu. Există un muzeu unde sunt expuse toate hainele realizate de-a lungul timpului.

Manechinul îmbracat în Muppet

Manechinul îmbracat în Muppet

Arta stradală

Mai exact, grafitti si picturi pe clădiri. Chiar dacă în multe orașe din Europa, arta stradală este considerată urâtă si lipsită de gust, in Bruxelles, operele sunt conservate și păstrate.

Poți să urmărești întreaga poveste a lui Tintin, urmărind hărțile de pe clădiri.

Se spune că în Belgia există mai mulți creatori de benzi animate decât oriunde în lume.

Arta stradala in Bruxelles

Arta stradala in Bruxelles

Tintin

Tintin

Galeriile din Bruxelles

În caz că vrei sa faci shopping, îndreaptă-te aici. Galeriile din Milano, au fost concepute după modelul celor din Bruxelles. La fel ca și în Milano, găsești magazine cu obiecte vestimentare de calitate.

Galeriile din Bruxelles

Galeriile din Bruxelles

Mănâncă Vafe Belgiene, bea bere și încearcă niște scoici

Vafe se găsesc peste tot în oraș. Nutella, frișcă,  pudinca, caramel, ciocolată, banane, capșuni orice îți trece prin cap! Prețurile sunt variate, însă nu da mai mult de 5 euro pe una.

Berea aici se gasește în sute de feluri. Eu unul am preferat berea Trapist, bere care se face doar în 9 locuri în lume, din care 5 in Belgia, de către preoți trapiști, iar banii obținuti sunt donați. De regulă berea Trapist are peste 8%.

Chiar dacă nu am avut timp de scoici, e un motiv suficient să mă întorc in Belgia doar pentru acest lucru. Trebuie sa marturisesc ca sunt un fan declarat al fructelor de mare, iar din câte am auzit eu, Belgia și Franța sunt cele renumite tari unde poți să servești aceste preparate delicioase

Ciocolată? Până la diabet

Nu cred că există cineva să ajungă în Bruxelles și să reziste tentației. Ciocolata se află la tot pasul, în diferite forme, cu diferite arome și texturi. Că vrei că nu vrei, mirosul atelierelor de ciocolată te va atrage și vei încerca măcar niște trufe belgiene. În caz că vrei să-mi faci o favoare, îți dau adresa unde să-mi trimiți un mic deliciu și îți voi mulțumi din inimă.

Cam atât pentru o zi. Plimbă-te, savurează, bea o ciocolată caldă, încearcă o bere și descoperă orașul la pas mărunt.

Ciocolată belgiană, fără număr

Ciocolată belgiană, fără număr

Bruxelles este un oraș modern, în care limbile oficiale sunt atât franceza cât și olandeza. Numărul emigranților este enorm, iar toată lumea vorbește engleză fără probleme.

You may also like...

1 Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *