Ce să vizitezi în Belem

După cum probabil știți deja, vara trecută mi-am petrecut-o în Portugalia, mai exact în Porto. Fiind deja aici, m-am gândit să văd și capitala țării, Lisabona. Întrebând alți studenți, care deja vizitaseră ambele orașe, ce oraș preferă dintre Porto și Lisabona, părerile erau controversate. Așa că am vrut să văd cu ochii mei și acest oraș superb.

Partea cea mai interesantă a călătoriei a fost că am putut locui la cineva din BEST (Board of European Students of Technology – organizație în care sunt membru de aproape un an și jumătate, pe care o ador), undeva în apropiere de Lisabona și că a avut timp să îmi arate împrejurimile.

Sfatul meu: dacă aveți ocazia că un localnic să vă arate un anumit loc – nu spuneți niciodată „€œnu”. Este mult mai interesant și vedeți mult mai multe decât ați descoperi singuri.

Trebuie să încerci: Pasteis de Belem

Belem este un cartier al Lisabonei, cunoscut în special pentru „Pasteis de Belem ”. Istoria spune că în 1834 multe mânăstiri portugheze au fost închise datorită revoluției liberale. În încercarea de a face Mosteiro dos Jeronimos (mănăstirea din apropierea locului unde se fac și astăzi aceste minunate prăjiturele) să supraviețuiască, cineva din mânăstire a început să facă aceste dulciuri pentru a le vinde. De atunci, acestea se numesc Pasteis de Belem și sunt cunoscute în toată lumea.

Pasteis de Belem

Pasteis de Belem

La intrare este o coadă imensă, mulți turiști așteptând să guste prăjiturelele. Dar am aflat un secret pentru a scăpa de coadă: se poate sta și înăuntru. Și acolo am avut puțin de așteptat pentru a ne așeza la o masă, dar era mult mai puțin decât am fi așteptat stând afară. În orice caz: a meritat așteptarea: prăjiturelele sunt…absolut delicioase! Unele persoane spun că sunt la fel ca Pasteis de Nata , prăjiturele care se găsesc în întreaga țară.

Pasteis de Belem

Pasteis de Belem

Nu îi credeți: Pasteis de Belem sunt cu muuuuult mai bune. Mi-a luat ceva timp până am decis să mănânc Pasteis de Nata din nou, pentru că în minte îmi tot veneau minunățiile acelea dulci gustate în Belem.

Pasteis de Belem

Pasteis de Belem

Unde să vă relaxați: grădinile mănăstirii Jeronimos

Bineînțeles că am văzut și Mosteiro dos Jeronimos, o clădire impresionantă și care este situată foarte aproape de fabrica de prăjiturele. Mi-au plăcut foarte mult și grădinile situate în fața mănăstirii. Sunt perfecte pentru a savura prăjiturelele acelea delicioase, care se pot lua și la pachet.

In fata la manastirea Jeronimos

In fata la manastirea Jeronimos

Gradinile manastirii Jeronimos

Gradinile manastirii Jeronimos

In fata la manastirea Jeronimos2

In fata la manastirea Jeronimos2

Podul asemănător celor din filmele americane: Podul 25 Aprilie

Podul „25 Aprilie” este unul din cele 2 poduri care leagă Lisabona de Almada, orașul situat pe celălalt mal al râului Tagus. Este podul mai vechi al Lisabonei, construit în 1966. Pentru mine aduce cu puțin cu podul Golden Gate din San Francisco pe care l-am tot văzut în filme. De aceea este preferatul meu dintre cele două.

Podul 25 Aprilie

Podul 25 Aprilie

Torre de Belem

Tot în apropiere este situat și turnul din Belem. Și acesta, împreună cu Mănăstirea Jeronimos sunt patrimonii UNESCO, pentru că au avut roluri importate în apărarea Portugaliei în perioada marilor descoperiri. Ce mi s-a părut foarte drăguț este că în față turnului este o miniatură a acestei construcții – construită pentru persoanele care nu văd, iar lumea făcea mai multe poze cu turnul micuț decât cu cel real. Este așa mic încât îl poți lua în brațe 🙂

Torre de Belem in miniatura

Torre de Belem in miniatura

Torre de Belem

Torre de Belem

Era marilor descoperiri

Tot în Belem poți vedea și monumentul descoperirilor (Padrao dos Descobrimentos), pe care se găsesc statuile celor mai importanți exploratori portughezi.

Padrão dos descobrimentos

Padrão dos descobrimentos

Sursa: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Padr%C3%A3o_Descobrimentos_labels_(Western_side).jpg

În fața acestuia este o hartă imensă a lumii, unde sunt prezentate toate descoperirile exploatorilor și anii în care ele au avut loc. Acesta este unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului. Inclusiv cei din BEST îl au pe multe tricouri și hanorace pe care le poartă cu mândrie peste tot prin Europa.

Harta lumii in mozaic

Harta lumii in mozaic

Sursa: http://static4.depositphotos.com/1001459/368/i/950/depositphotos_3687838-World-Map-Mosaic.jpg

Aici se încheie plimbarea mea prin Belem. Dar puteți citi aici și celelalte articole pentru a afla ce mai este interesant de vizitat în zonă.

Port in Belem

Port in Belem

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *