Ce să vizitezi în Dubai

Dubai nu are nevoie de foarte multe introduceri, fiind o destinație turistică apreciată de mulți români. Însă sper cu ocazia asta să vin în ajutorul celor care se gândesc să viziteze Dubaiul în viitor. Așa că lista mea de lucruri ce merită vizitate pe aici e următoarea:

Marina Yacht Club

Marina Yacht Club e un fel de clubul pensionarilor iubitori de Sah din România însă, la un nivel mult mai mare. Băieții de aici își parchează Porsche-urile, Ferrari-urile și alte mașini și se duc la o plimbare cu yacht-ul. E de aruncat o privire și făcut câteva poze. Am avut norocul să stau chiar lângă clubul de yacht.

Dubai Marina

Dubai Marina

Yacht Club in Marina

Yacht Club in Marina

Palm Jebel Ali

E faimosul palmier construit în mijlocul mării. Aici principala atracție este Atlantis Hotel, un hotel de 5 stele care are în interior cel mai mare acvariu din lume. Pe lângă el se află și un parc acvatic cu multe tobogane, piscine și locuri unde să te răcorești într-o zi toridă. Biletul de tren e 25 AED (aprox. 28 lei) dus-întors. Mi-a plăcut să fiu sincer. Arhitectură complexă și diferită față de ce am mai văzut.

Atlantis de departe

Atlantis de departe

Atlantis din tren

Atlantis din tren

Atlantis hotel

Atlantis hotel

Burj Al Arab

Singurul hotel din lume cotat la șapte stele. Arată la fel de impresionant ca și în poze. O construcție oarecum într-o zonă care nu e atât de aglomerată ca și celelalte zone din Dubai și oarecum oferă liniște. Hotelul este împrejmuit de apă, iar în interior se intră doar cu rezervare. Un ceai de după amiază cu niște prăjituri lângă e undeva la 100 de euro, iar cei care vă încumetați pentru o asemenea experiență puteți să faceti rezervări online.

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Burj Al Arab si Jumeirah

Burj Al Arab si Jumeirah

Dubai Mall

Inițial când am intrat aici și m-a plimbat pentru câteva minute, am zis ca nu e nimic special la el. Când am revenit seara, înainte de a urca pe Burj Khalifa m-am plimbat mai mult și am ajuns într-o zonă total nouă cu magazine mai exclusiviste, cu un covor roșu imens și plină de Emiri care făceau cumpărături. Încă nu înteleg ce fac femeile arabe cu tot felu de plase cu mărci renumite de vestimentație, atât timp cât au voie să poarte doar voalul negru. Gândiți-vă undeva la 1400 de branduri existente doar în clădirea aceasta.

Pe lângă asta, Dubai-ul are 70 de malluri (da 70!) cu dimensiuni mult mai mari decât orice mall din Romania. Prețurile sunt mai bune aici, dat fiind faptul ca e duty-free. (Un tricou The North Face pe la 40 lei).

O parte din Dubai Mall

O parte din Dubai Mall

Souk in Dubai Mall

Souk in Dubai Mall

Dubai Mall

Dubai Mall

În interior se află un patioar, cascadă, galerii Lafayette ca și în Paris și tot ce-ți dorește inima din punct de vedere vestimentar.

Burj Khalifa

Mai exact cea mai înaltă clădire din lume. Priveliștea e uimitoare. Am fost în Londra pe The Shard (am scris aici), în Paris pe Turnul Eiffel (am scris aici) dar niciunul nu se compară cu imaginea de la etajul 125 de pe Burj Khalifa. Pentru că e unul dintre obiectivele ce mi-a plăcut cel mai mult o sa scriu separat despre acesta. Personal am preferat să-l vizitez noaptea pentru ca îmi plac mult luminile noaptea și vroiam să fac multe poze pe timp de seară. E neapărat să faceți rezervare înainte de a ajunge acolo pentru că s-ar putea să nu mai prindeți loc la ora la care vreți voi.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

În vârf

În vârf

Panorama Khalifa

Panorama Khalifa

Khalifa sus

Khalifa sus

Vedere de pe Khalifa

Vedere de pe Khalifa

De pe Khalifa

De pe Khalifa

Souk –  un fel de piață

Souk e un fel de piață locală în care se vând aur, condimente, oleaginoase, semințe, haine, parfumuri la prețuri relativ bune. Nu cumpărați ceasuri de la vânzătorii ambulanți, pentru că sunt falsuri, iar la aur, doar din locurile care par sigure. Modelele sunt frumoase, însă aurul în mare parte e de 18K, eu unul prefer de 24K, așa că o să-mi schimb cercelul cel mai probabil în India 🙂 Mi-am cumpărat un parfum pe bază de ulei de aici (non alcoolic) specific arab. Ar fi bine să căutați Oud sau Aoud sau parfumuri din lemn de sandal, în cazul in care v-ați săturat de aceleași nuanțe de parfumuri renumite.

Souk pe stradă

Souk pe stradă

Tot in Souk

Tot in Souk

Aur

Aur

DSC_0507

Alladin

Și mai mult aur

Și mai mult aur

Jumeirah Mosque

Mergeam către Burj Al Arab și am văzut-o, fără să fie în planurile mele de vizită. E o moschee care poate să fie vizitată de oricine până la ora 5, iar de afară arată frumos. Trebuie să recunosc că am o afinitate pentru locurile religioase, tot timpul le-am considerat niște elemente ieșite din decorul arhitecturii moderniste care au fost păstrate în timp cu mare strictețe.

Jumeiraq Mosque

Jumeiraq Mosque

Cred oarecum că e fascinant doar să te plimbi prin Dubai și să observi orașul. Să bei o limonadă rece, într-un loc luxuriant fără să-ți pese de nimic. Să faci shopping și să ai din ce alege. Să te răcorești în mare. Să urci pe Khalifa și să fii de-a dreptul cu capul în nori. Aici, e ceva diferit față de ce-ai văzut în Europa. Poate doar Rotterdam până acum să se fi ridicat la nivelul de urbanizare care există în Dubai, la o scală mult mai scăzută, însă La Defance în Paris sau Canary Wharf în Londra e aproape nimic cu ce se află aici.

În Dubai pe stradă

În Dubai pe stradă

Plimbare prin Marina

Plimbare prin Marina

Pe curând!

Am mai scris niște impresii după 48 de ore petrecute în Dubai pe care poți să le citești aici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *