Ce trebuie să mănânci în Spania?

Pulpo gallego

E un fel de mâncare tradițional din Galicia, regiunea din nord-vestul Spaniei. Sora unei prietene, care a locuit timp de un an în Santiago de Compostela, mi-a spus să nu cumva să merg acolo și să nu mănânc caracatița. Așa că atunci când am ajuns în Santiago, primul lucru a fost să caut un loc unde să pot mânca pulpo gallego. Nu a durat mult până să văd un mic restaurant, parea să fie o afacere de familie. Era duminică și localul era aproape plin, în special de spanioli. M-am gândit ca dacă au ales acel loc, trebuie să aibă ei un motiv. Am intuit bine, pentru că a fost foarte buna mâncarea. Pentru 9 euro am primit o farfurie plină cu bucăți de caracatiță într-un sos foarte bun. Partea cea mai interesantă este ca rețeta conține doar 4 ingrediente: caracatiță, sare, boia și ulei de măsline. Și este într-adevăr delicioasa.

Pulpo gallego - un deliciu

Pulpo gallego – un deliciu

Jamon iberico

Știam ca în Romania acest fel de șunca e destul de scump, asa ca am vrut sa îl încerc în Spania. Am găsit în A Coruna un loc numit în traducere “Regele jamonului”. Nu știam exact ce să comand, așa că am întrebat. Mi-au recomandat să încerc jamon serrano. Împreuna cu pâinea proaspătă pe care o aveau acolo, a fost o gustare excelentă.

Jamon Iberico în Bouqueria

Jamon Iberico în Bouqueria

Tortilla

E cunoscută în toată Spania, e simplă și ușor de făcut. În BEST avem un obicei și se numește “seară internațională”, în care fiecare grup de participanți dintr-o țară aduc mâncare sau gătesc ceva tradițional din țara lor. Spaniolii mai mereu fac tortilla. Am învățat și eu de la un prieten spaniol să o fac și o sa vă împărtășesc rețeta: se prăjesc cațiva cartofi, tăiați în felii subțiri. Apoi se adaugă ceapa și ardei pentru tortilla simpla. După aceea se adaugă ouăle, bătute înainte. Secretul e ca după ce e prajită pe o parte se întoarce cu grijă, folosind o farfurie, pe partea cealaltă. Se mai lasa putin….și e gata! Simplu, nu-i asa?

Paella

Paella se găsește peste tot în Spania. Cu toate că mancarea e foarte simplă, atunci când am fost acolo am mâncat aproape în fiecare zi. Aceasta este făcută din orez, care este amstecat cu carne, în funcție de preferințe, poți să alegi carne de pui, fructe de mare, iepure, sau mixtă. Mie personal mi-a plăcut cea cu fructe de mare, probabil pentru că fructele de mare sunt mâncarea mea preferată.

Paella Marisca

Paella Marisca cum spun spaniolii

Fructe de mare și pește

În fiecare oraș care are ieșire la mare vei găsi  peste tot fructe de mare. Ce mi-a plăcut în Barcelona au fost scoicile făcute cu sos de bulion, caracatița la grătar și Dorada. Prețurile nu sunt foarte mari, însă încearcă să eviți locurile care sunt pline de turiști.

Dorada la grătar

Dorada la grătar

Dacă ești în Barcelona, îndreaptă-te către piața Bouqueria. Un paradis al fructelor de mare, sucurilor naturale proaspete, jambonului care se află exact în inima orașului. Aici poți să încerci cele mai proaspete fructe de mare gătite chiar în fața ta. Un frigărui de calamar sau caracatiță e 4 euro, iar un suc natural e 1 euro.

Fructe de mare proaspete

Fructe de mare proaspete

Bunățăți la tot pasul

Bunățăți la tot pasul

Sangria

Sangria e o băutură făcută din vin amestecat cu portocale. E dulce și se servește cu gheață pentru a te răcori într-o zi toridă de vară. Nu pot să spun că e băutura mea preferată, însă acest lucru se datorează faptului că nu sunt un fan al băuturilor alcoolice dulci, însă  merită să încerci cel putin o data.

Spania e de-a dreptul delicioasă. Din punct de vedere culinar, după Franța, în Europa, cred că are cele mai multe varietăți de mâncare de oferit. Ne-ar place să știm ce mâncare ți-a plăcut în Spania, ce ne recomanzi sau ce să încercăm printr-un comment la articol.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *