Cum obții ușor viza de turist pentru India (2015)

Înainte să plec la București după viza de India, m-am pus să citesc puțin despre cum au obținut alții viza de India. Unele siteuri, erau chiar dezinformative și chiar am avut un sentiment de panică atunci când vedeam că s-ar putea să nu fiu eligibil pentru viză.

De exemplu, citisem pe un blog cum că “viza de India se dă doar dacă ai bilete de avion dus-întors din aceași țară, cu mențiunea că se pot cumpăra bilete cu escală”. Nimic mai eronat; cei de la ambasadă nu se uită când și unde zbori afară din India. O singură dovadă de ieșire din țară e suficientă.

Așa că m-am hotărât să fac articolul acesta pentru cei care sunteți interesați să obțineți viza de India.

Ce avem nevoie pentru viza de India ?

Înainte să plecați către ambasadă, ar fi bine să strângeți într-un dosar urmatoarele lucruri:

  • bilete de intrare și ieșire în și din India. Nu contează din ce oraș, atât timp cât ai o dată de intrare și ieșire. Dacă nu ai biletele cumpărate încă, poți să iei un bilet vechi, să-l modifici în Word și să-l printezi. E arhisuficient.
  • dovadă de cazare. Eu am rezervat pe booking cam 70% din perioadă, dar se uită fugitiv peste hârtii, fără prea mare importanță. Dupa ce am primit pașaportul cu viza, am anulat toate rezervările (gratis) și o să-mi iau doar cu câteva zile înainte pentru ca nu am un traseu bine definit.
  • aplicația online de aici https://indianvisaonline.gov.in/visa/info1.jsp e cel mai important lucru. Poza atașată în format electronic trebuie să fie tip buletin, fără fundal, fără bazaconii. Poza care trebuie lipită trebuie să fie și ea tot tip buletin.
  • pașaportul valid pe cel puțin 6 luni
  • taxă de viză 147 lei

Atenție: Cele menționate mai sus au fost necesare pentru obținerea vizei în Aprilie 2015. Verificați totuși si http://www.embassyofindia.ro/visa_information.html pentru ca cele necesare să nu se schimbe în timp.

pasaport cu multe stampile

Ce să ne așteptăm la Ambasadă?

Primul lucru de care trebuie ținut cont este să vă uitați la programul sărbătorilor legale de aici http://www.embassyofindia.ro/our_holidays.html . Eu mi-am luat țeapă pentru că nu am fost atent și am ajuns în București (din Timișoara) joi, iar ambasada era închisă până luni. Așa că în loc să mă întorc sâmbată a trebuit să mă întorc luni. Pe lângă sărbătorile legale indiene, ambasada e închisă și de sărbătorile legale din România.

Mai apoi la ambasadă, treaba merge destul de repede. Cineva colectează actele, se uită peste ele și îți spune dacă sunt ceva probleme. În cazul în care totul e ok, vei fi chemat de un consul pentru un scurt interviu. La mine interviul a constat din “La ce firmă lucrez? De la ce vine prescurtarea numelui. Care e scopul vizitei mele în India?”. A durat aproximativ două minute.

După asta, urmează biometrizarea și achitarea chitanței. Aici ești întrebat dacă “Totul a fost ok?” după care ești amprentat și plătești chitanța.

Pașaportul se eliberează în două săptămâni. (Dacă mergeți la Budapesta durează doar 8 zile. dar am aflat doar mai tarziu treaba aceasta și nu pot să confirm 100% dacă e doar pentru cetățenii maghiari sau și străini).

Chitanța pe care o primești poate fi folosită pentru a primi pașaportul. Dacă nu ești din București, oricine poate să ridice pașaportul doar cu o copie a acestei chitanțe. Mie mi-a ridicat un prieten cu chitanța scanată, fără probleme.

Sper că articolul să fie de folos, iar dacă aveți nelămuriri nu ezitați să-mi scrieți, chiar și dacă aveți nevoie de viză de business pentru că am amici care au fost în India să lucreze.

stampile si pasaport

You may also like...

48 Responses

  1. Ana Maria Acasandrei spune:

    Buna,

    Te rog foarte mult sa imi spui daca stii care sunt vaccinurile recomandate a fi facute inainte de plecarea in India si cu cat timp inainte.
    Multumesc,

    Ana

    • Salut Ana Maria,

      Am scris aici despre ce vaccinuri am facut:
      http://biletdecalatorie.com/pregatiri-pt-asia-partea-1/

      De regula vaccinurile astea sunt pe termen lung (tin cel putin 5 ani, unele chiar si 10 ani). Inainte de a le face e bine sa faci imunologie, in cazul in care ai facut cateva dintre ele in trecut. De exemplu eu aveam anticorpii pentru hepatita B si nu a trebuit sa-l mai fac.

      Daca ar fi sa plec din nou as face aceleasi vaccinuri Hepatita A, febra tifoida si DTP (defterie, tetanos si polimierita).

  2. Claudiu spune:

    Salut Erik,

    am nelamurire…pentu a obtine viza am nevoie de bilet dus-intors ? crezi ca mi se va elibera viza daca prezint doar un biletul de dus?

  3. Claudiu spune:

    Multumesc mult Erik de raspuns! …ok, am sa fac un bilet fals pentru intoarcere 😉
    Eu momentan ma aflu in India. La sfarsitul lui decembrie v-a trebui sa ma intorc in Romania sa-mi fac un nou pasaport si o noua viza dupa care vreau sa ma intorc in India inainte de 25 februarie.

    Daca o sa am alte nelamuriri cu siguranta voi apela la tine. Multumesc inca odata !!!

  4. CONSTANTIN spune:

    STIE CINEVA CUM SE OBTINE VIZA DE SRI LANKA DACA TOT ESTI IN SUDUL INDIEI, si apoi la reintrare in INDIA din SRI LANKA ( pot obtine din BUCURESTI o viza cu multiple intrari in INDIA) avand biletul de reantoarcere in ROMANIA din Kochi – VA MULTUMESC daca aveti informatia necesara

  5. nd spune:

    Buna ziua,
    Cum obtin viza pentru India, traind in Spania de ani de zile? Practic nu mai am nici o legatura cu Romania decat pasaportul. Multumesc!

  6. HH BB spune:

    Salut,
    am planificat o excursie mai speciala pana in India anul viitor.
    Planul ar fi sa pornesc la inceputul lui Iunie cu bicicleta din Romania pana in Georgia si de acolo sa iau un avion pana in India. Plecarea din Georgia spre India ar fi la inceputul lui August.
    Planific sa raman in India aproximativ 3 luni de zile in care o voi parcurge din sud in nord terminand turul in Nepal.

    Intrebarile mele ar fi:
    * Am citit pe diferite siteuri ca valabilitatea maxima a vizei este de 3 luni pentru Romania iar pe altele ca 6 luni ar fi valabilitatea maxima. Ai vreo informatie in acest sens?
    * Viza devine activa din momentul in care cererea a fost acceptata sau din momentul in care intri in India.
    (in cazul in care devine activa din momentul in care cererea a fost acceptata si valabilitatea maxima a vizei este de 3 luni oare pot sa aplic pentru viza direct in Georgia)
    * Avand in vedere ca doresc sa parcurg India cu bicicleta nu voi sta in acelasi loc mai mult de 3 zile. Cum crezi ca ar trebui sa procedez cu rezervarile de hotel?

    Multumesc.

    • Salut Horea,

      Imi place initiativa ta, sper sa reusesti ceea ce-ti propui. Multa bafta.
      Viza de India (cel putin cea pe care am avut-o eu a fost valabila timp de 6 luni). Ea este valabila din momentul in care ai intrat in tara, nu din momentul in care ai primit-o. Legat de rezervari la hotel, eu nu am prea stat prin hoteluri. Hostelurile au fost pe gustul meu si nu am rezervat nimic din timp, cand ajungeam acolo gaseam. Asa am facut peste tot si asa fac majoritatea celor care cauta locuri ieftine de cazare.
      Legat de „biciclitul” prin India sunt sceptic. Trebuie sa ajungi sa vezi traficul de acolo si sa intelegi riscul la care te supui. Pe langa faptul ca nu exista reguli de circulatie (la propriu, fara sa incerc sa infloresc) pe langa asta e full de caini. Nu stiu daca e vreo ambitie de-a ta mersul cu bicicleta insa trenurile sunt ieftine, eu unul am platit intre 2 si 20 de dolari maxim pe un drum, am facut chiar si 20 de ore fara oprire.

      Am un amic care a fost din Dublin pana in Beijing cu bicicleta, ca sa-ti faci o idee poti sa citesti mai multe aici : http://dublin2beijing.com/ el insa a ocolit India, totusi poti sa gasesti informatii despre Georgia.
      Daca mai ai nelamuriri scrie-mi si iti raspund cu cea mai mare placere.

      • HH BB spune:

        Mersi de informatii.
        Pana la urma m-am decis sa merg direct in India cu avionul si sa ma decid acolo daca voi parcurge tara cu bicicleta.
        Doresc sa parcurg cat mai mult teritoriu cu bicicleta pe drumuri cat mai putin circulate. Voi vedea la fata locului care este situatia.
        Totusi as mai avea ceva intrebari:
        1.Care crezi ca sunt sansele sa primesc o viza de 6 luni pentru India in cazul in care doresc sa raman mai mult?
        2.Pentru cererea de viza sa trec o perioada mai scurta sau sa trec perioada reala adica >3 luni?
        3.Din cate am inteles trebuie rezervate din timp hoteluri si bilete de avion pentru a-ti fi acceptata cererea. Cum recomanzi sa procedez in acest caz?
        4.Intentionez sa vizitez si Thailanda dupa excursia din India. Voi lua avionul pana in Bangkok insa am inteles ca vizele on arrival sunt doar de 15 zile iar daca doresti sa ramai mai mult trebuie sa aplici pentru viza la ambasada Thailandei din Bucuresti.
        Eu nu sunt din Bucuresti asa ca intrebarea mea ar fi daca pot sa rezolv ambasadele Indiei si Thailandei in aceeasi zi sau trebuie ca pasaportul sa ramana la ambasada Indiei pana dupa ce este acceptata viza iar dupa sa ma adresez celei din Thailanda.
        5.De vizele on arrival de la frontiera ai ceva informatii? De exemplu intre Combodgia si Thailanda sau invers. Nu ar trebui sa fie probleme daca doresc sa trec cu bicicleta nu? Ar fi ca si in cazul in care parcurg tara cu masina.

        Multumesc anticipat.

        • Salut,
          Pentru India viza e de 6 luni. Cazari, gasesti pe booking.com si iei ceva cancelable dupa care le anulezi. Bilete de avion, eu aveam bilet de intrare si iesire din India, poti sa faci si unul fake ca nu verifica. Pt ambasada indiei trebuie sa lasi pasaportul acolo 2-3 saptamani. Pt ambasada Tailandei fa-ti viza on arrival(eu mai am un passport si n-am fost nevoie) dar dureaza maxim 40 de minute cu tot.

          Eu am stat o luna in India… Poti sa stai cat vrei pana la 6 luni.

          Numai bine,
          Erik

  7. madar georgiana spune:

    Bună seara știi cumva dacă pot lua viza de turist la urgenta? m am hotărât în ultimul moment ca vreau sa fac revelionul în Goa, India la iubitul meu dar nu vreau sa aștept 2 săptămâni pana la eliberare. Cum sa fac oare ca on arrival nu avem dreptul ….. și oare dacă îmi fac booking la hotel și îmi i au biletul de avion și plec cu siguranță în Mumbai mă vor opri ca nu am viza… și atunci ce s-ar întâmpla ma vor trimite înapoi în tara? dacă tot am ajuns pana acolo nu mi-ar da viza pana la urma?

  8. Gia spune:

    Buna,
    am si eu o rugaminte legata de India. Am nevoie de cineva care se intoarce de acolo in perioada urmatoare pentru a-mi cumpara/aduce ceva de acolo. Cunoasteti pe cineva?
    Multumesc mult

  9. Gia spune:

    Multumesc, sper sa gasesc pe cineva si sa ma poata ajuta.

  10. laura boga spune:

    vreau sa plec in martie in india. te rog sa imi spui am nevoie de invitatie sau e suficienta rezervarea la hotel?

  11. gaby spune:

    Mai calatoreste cineva spre India , in perioada aug-sept 2016 ?

  12. andreea spune:

    Buna. Crezi ca voi avea dificultati de a obtine viza, avand in vedere ca nu am servici?

  13. Tanya spune:

    Buna seara, doar ce am cumparat biletele de avion pentru Mumbai – 8 martie si sunt stresata ca n-as avea destul timp sa-mi iau viza, in cazul in care ajung in tara pe 5 februarie…asta inseamna ca va trebui sa astept pana luni pe 8….ceea ce inseamna ca am fix 1 luna la dispozitie sa-mi elibereze viza.
    Crezi ca as avea vreo problema?
    Merci anticipat

  14. Lys spune:

    Salutare!
    As fi interesata de visa de bussiness. Vreo idee?
    Multumesc!

  15. Laur spune:

    Consulul îți pune întrebări în limbă romană sau engleză..

  16. Luminita spune:

    Draga Erik, eu doresc sa plec in India in Mumbai prin 20 martie, dar cum inca nu am toti banii necesari sejurului, nu am inceput procedurile pt. viza…totusi te rog sa imi spui daca ma poti ajuta cu chestia cu biletul acela pe word…etc…cam la ce preturi pot gasi cazare in Mumbai pt. 2 persoane? preturi rezonabile dar nu in zone dubioase. te rog raspunde-mi pe luminitajp@yahoo.com

    • Salut Luminita,
      Din pacate sunt ocupat cu niste lucruri stresante si nu am timp sa FAC aia in word. Fa-ti o rezervare pe booking, ia mailul primit, pune-l in word si modifica datele.
      De Mumbai nu stiu, eu am stat in Delhi si Varanasi la sub 8e pe noapte in zone mai mult sau mai putin dubioase dar asta e mai mult din dorinta de aventura. Cred ca la 40-50e pe noapte gasesti deja locatii de lux ,insa rezonabil difera de la buget la budget.

  17. Jeanette spune:

    Multumesc mult Erik – foarte instructiv si de mare folos articolul tau!
    O zi buna sa ai, nu e prima data cand ma uit la informatiile tale – ai castigat inca un follower fidel 😉

  18. Brinder Saigal spune:

    Domnule Erik, incepand de 26 Feb 2016 adica maine, cetateni romanii si al republicii moldovei se pot obtine e-visa pt India! Nu mai este nevoie de vizite la ambasada indiei la bucuresti!

    https://indianvisaonline.gov.in/visa/images/PressNoteExtensionTo37countriesOn26thFeb2016.pdf

  19. Carmen spune:

    Buna ziua! Plec in august 2016 in India. Am emotii pana obtin viza. Oare e vreo sarbatoare la ei la inceputul lunii iulie?

    • Verifica pe siteul ambasadei. Plus se obtine viza on arrival mai nou pe aeroportul din Delhi

      • Viorica spune:

        Buna! Esti sigur ca se oate obtine turist visa on arrival, in Delhi?
        Ce le-ai spus ca vrei sa faci acolo pentru turist visa?
        Sunt sceptici?
        Eu sunt o femeie de 37 de ani care vrea sa viziteze India. Singura.
        E ciudat?

        Merci frumos si astept raspunsul tau,

        O zi frumoasa,

        Viorica

        • biletdecalatorie spune:

          Salut Viorica,

          Nu ar trebui sa ai probleme. Din cate am inteles se poate lua visa on arrival si pentru romani in ultima vreme.

  20. Irina spune:

    este obligatorie compeltarea formularului online de cerere ? Incerc de 2 zile si nu reusesc sa salvez,merge greu aplicatia.Nu se poate completa cerea la ambasada ?

  21. Andreea spune:

    Buna. Sotul meu este cetatean turc si are o viza bussiness pe 6 luni. Consulul din Istanbul mi-a spus ca in situatia mea mi-ar trebui o bussiness visa dependent dar pe care nu o pot lua de acolo pt ca nu am rezidenta in Turcia. Mi-au spus ca ei ma pot ajuta doar cu o viza turistica pe 3 luni dar single entry. Am preferat sa vin in Romania pt ca as vrea o viza cu aceeasi durata ca a sotului si cu multiple intrari. Problema este ca nu vad nicaieri optiunea de bussiness visa dependent. Ai idee care s-ar potrivi in cazul meu?

  22. iacob mariana spune:

    Spune-mi, te rog, trebuie sa am bilet dus-intors in si din India? Sa inteleg ca trebuie sa merg dupa pasaportul vizat dupa doua saptamini? Multumesc.

  23. Lucian spune:

    Bună! As vrea sa vizitez Auroville şi orașul Bangalore. Suntem 2 persoane. Ce ne-ai recomanda? Mulțumesc

    • biletdecalatorie spune:

      Salut Lucian,
      Din pacate nu am fost in zona respectiva deci nu stiu foarte multe lucruri.

      New Delhi, Varanasi si Darjeeling merita si recomand.

  24. Simona spune:

    Dureaza 2saptamani??? Citesc pe site ul ambasadei (si pe un alt blog de calatorie ) ca ar iesi in 1-2 zile lucratoare.. poate stii daca exista vreo posibilitate de a cere visa la urgente? Am doar cateva zile de stat in tara intre 2calatorii.. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *