Cum să ai grijă de documente atunci când călătorești

Când am vizitat Barcelona, hoții de la metrou au făcut ca portofelul meu să coboare cu o stație mai repede. Chiar dacă am avut noroc prin faptul că pașaportul era la hotel, un buletin, un carnet de conducere, 4 carduri și niște bani le aveam în portofelul furat. Așa că fiecare greșeala e o învățătura de minte, aici e o listă de lucruri pe care să le faci pentru a evita ca pierderile tale sa iți strice concediul.

Bani pe mai multe carduri

Chiar ai nevoie ca toți banii să fie pe un singur card? Mă-ndoiesc. Daca ai posibilitatea să iți pui bani pe mai multe carduri ar fi bine sa ii împarți, iar unul dintre ele poți sa-l lasi la hotel pentru siguranță.

Tranzacția maxima

Unul dintre avantajele utilizării cardului este faptul ca poți sa limitezi suma maxima pe care poți sa o folosesti intr-o zi. Daca știi ca nu ai de gând să cheltuiești o sumă mare de bani, limitează-ți valoarea maximă. Cu home banking poți să schimbi limita admisă de la o zi la alta chiar și dintr-o țară străină.

Bani la loc sigur

FOREST CREATURES & WOODLANDS (3)

Chit că-i ascunzi într-un ciorap, chit că-i ții intr-un seif, nu conteaza. Niște bani ascunși pot fi o mană de aur atunci când te trezești că nu mai ai nimic.

Copii ale documentelor

De cele mai multe ori nu ai nevoie de acte la tine atunci când vizitezi un oraș nou. Totuși, nu se știe niciodată când ai nevoie de un act doveditor, iar o copie poate să fie de folos în locul actului original.

Buzunare interioare

O geacă cu buzunare interioare sau un hanorac poate să fie ascunzatoarea ideală a banilor și documentelor. Ținta hoților sunt buzunarele, cu cât mai ușor accesibile cu atât mai mare e șansa să te trezești că nu mai ai nimic la tine.

Blochează-ți cardurile

De îndată ce ai observat că nu mai ai cardurile la tine, blochează-le. În ziua de azi ai nevoie de doar de un calculator și o conexiune la internet pentru a folosi un card. Nu aștepta ca hoții să fie mai rapizi decat tine. Pentru asta, ar fi bine sa ai salvat numarul de relații cu clienții.

Un bilet “de adio”

Hoții cauta bani, nu acte. Probabil portofelul furat ajunge pe jos, iar dacă ești norocos să-l gaseasca cineva poate e binevoitor să anunte poliția sau să îl restituie. Pentru asta un bilet cu adresa hotelului sau un numar de contact pot să îți salveze concediul.

Doar strictul necesar

Dacă nu ai nevoie de abonamentul de transport in comun, cardurile de membru, legitimații sau alte acte, nu le lua cu tine. Cu cât ai mai multe de recuperat, cu atât mai mult timp și bani pierduți.

Daca urmarești aceste 8 reguli șansele ca pagubele unui furt de portofel să fie mai mici sau pagubele să nu fie chiar devastatoare.

You may also like...

1 Response

  1. martie 25, 2015

    […] Cum să ai grijă de bani și acte când călătorești […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *