De ce ador să călătoresc?

Sunt atâtea motive pentru care îmi place să călătoresc… Hai să îţi dezvălui câteva dintre ele.

Ador să mă rup de realitate, de rutina zilnică. Îmi place sentimentul să fiu într-un loc nou, unde nimeni nu mă cunoaşte şi pot face orice îmi trece prin cap şi nu mă preocup prea mult dacă mă judecă cineva sau nu. Un exemplu: în Italia, vezi mulţi oameni care stau pe jos în pieţele centrale şi iau prânzul, adus la pachet de acasă. În România, normalitatea e alterată. Toata lumea se uită ciudat la tine dacă puţin ieşit din tipar.

Mada loves Portugal :)

Mada loves Portugal 🙂

Ador sentimentul când ies pe uşă cu ghiozdanul în spate şi mă pregătesc pentru o nouă aventură. Chiar dacă nu e totul plănuit, îmi plac lucrurile spontane.

La pas prin Maastricht

La pas prin Maastricht

Am devenit mult mai descurcăreaţă de când am început să călătoresc, zic eu. Nu îmi e ruşine să întreb lumea dacă nu ştiu ceva, mă descurc excelent cu hartile, cu mijloacele de transport în comun din marile oraşe, reuşesc să înţeleg mult mai bine oamenii, chiar dacă uneori nu vorbim aceeaşi limbă. Ajută extraordinar de mult şi limbajul semnelor.

Si...luăm taurul de coarne

Si…luăm taurul de coarne

Am cunoscut mulţi oameni interesanţi, în special călătorind cu autostopul. De curând am cunoscut pe cineva care organizează excursii tematice pentru turişti străini în Romania, sau un şofer de tir al cărui baiat e programator de succes, sau un egiptean care s-a îndragostit de o româncă şi stau împreună în Germania. Bineînteles că şi atunci când am fost studentă Erasmus, la cele două cursuri BEST sau la schimbul cultural  la care am participat până acum, am cunoscut multă lume, iar cu unii mai vorbesc şi în ziua de azi. Deci lasă teama de necunoscut la o parte, chiar şi dacă pleci singur/ă, vei întâlni oameni peste tot.

Sandmania - eveniment organizat de BEST Porto - Costa de Lavos

Sandmania – eveniment organizat de BEST Porto – Costa de Lavos

Sunt mai fericită când fac ceva ieşit din cotidian, când călătoresc şi văd feţe zâmbind. Mi-au plăcut portughezii aşa de mult, pentru că mai mereu păreau veseli, deşi nici în ţara lor nu e totul roz, apreciau ce aveau. Cu aşa plaje frumoase şi vreme relativ caldă tot anul, pot spune că îi înţeleg.

Bucurandu-ma de una din ultimele zile in Porto

Bucurandu-ma de una din ultimele zile in Porto

Mi-am dat seama că nu am nevoie de o mulţime de lucruri sau de mulţi bani ca să călătoresc şi să mă simt bine. Am mers de multe ori cu autostopul (şi o să mai merg – scuze mami şi tati), am încercat şi couchsurfing, uneori m-au găzduit oamenii faini pe care i-am cunoscut.

Cu autostopul pana undeva in apropiere de Cluj-Napoca

Cu autostopul pana undeva in apropiere de Cluj-Napoca

Am ajuns să îmi fac foarte repede bagajele, şi să nu îmi iau mai multe lucruri decât am nevoie. Nu de mult, un ghiozdan nu foarte mare mi-a fost suficient timp de 12 zile. De fapt, cred că aş putea să traiesc o perioadă îndelungată cu ceea ce încape într-un singur ghiozdan.

Basilica Fecioarei din Fatima

Basilica Fecioarei din Fatima

Am devenit mult mai deschisă la lucruri noi, la mâncaruri noi, mai sociabilă cu oamenii noi (trebuie să precizez că eram foarte timidă şi retrasă cu câtiva ani în urmă şi că faptul că am ieşit din zona mea de confort m-a ajutat extrem de mult).

Excursia din weekend organizata la cursul celor din BEST Porto - plaja Afife

Excursia din weekend organizata la cursul celor din BEST Porto – plaja Afife

Ştiu că e posibil să spui că ai multe alte priorităţi, că vei călători mai târziu, după ce vei avea o familie, o casă, o maşină, o carieră de succes, un căţel, o pisică sau multe altele. Dar adevarul e că nu ştim niciodată ce ne rezervă viitorul, nu ne garantează nimeni că vom trăi până la o vârstă înaintată, că vom avea timp să facem tot ce ne dorim.

Aşa că fă ceea ce îţi doreşti ACUM, nu mai târziu. Nu mai găsi scuze dacă îţi doreşti cu adevărat să faci un lucru, ci găseşte soluţii şi fă-ti visul să se îndeplinească. Nişte versuri din una din melodiile mele preferate spun aşa ”One day you’ll leave this world behind, so live a life you will remember ”. Exact asta îmi doresc, să trăiesc cât mai multe momente pe care să mi le amintesc mereu cu drag. Şi asta vă doresc şi vouă!

Live a life you will remember!

Live a life you will remember!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *