De ce trebuie să călătorești?

Pentru că ai o singură viață! Timpul trece, iar fiecare zi te face mai  bătrân. Ai 20, 35 sau 50 de ani, e momentul să-ți faci bagajele și să vezi lumea. Nu contează că te duci în Bulgaria sau în Moldova, în Tailanda, Hong Kong sau Africa de Sud, e timpul să faci ceva în privința asta. Rătăcește-te, descoperă, mănâncă, dormi, zâmbește.Calatoreste

Nu aștepta pe nimeni să vină cu tine, nu aștepta să ai suficienți bani, nu aștepta până când vremea va fi mai bună sau când sora mătușii bunicului să se căsătorească ca să poți să ajungi la nunta.

Ce câștigi?

Îți deschide ochii.

Devii mai tolerant. Începi să întelegi și alți oameni, alte puncte de vedere, și o altă mentalitate.

Mănânci și bei chestii noi.

Unul dintre principalele lucruri pentru care călătoresc. Vreau să încerc lucruri noi. Așa că dacă te-ai săturat de sarmale, mămăligă și pâine cu slănină și muștar e timpul să încerci scoici, melci, rechin, fructul pasiunii, tikka masala.Calatoriile te fac modest

Cunoști oameni noi.

Intri în conversație cu străini, aflii lucruri noi despre o anumită țară, interacționezi și îți faci prieteni.

Te dezvolți atât intelectual, cât și cultural.

De când am început să călătoresc am învățat să îmi aranjez hainele, să economisesc bani și să apreciez banii și am învățat să mă orientez indiferent de țara și contextul în care mă găsesc. Cultural, fiecare țară e un progres! Orice clădire privești, biserică în care intri sau pod pe care îl treci e o experiență culturală pe care tu ai trăit-o, iar cel de acasă doar a auzit-o.

Te relaxezi.

Călătoria e plăcere. Plăcerea e relaxare. Poți să te duci într-o călătorie și să te plimbi o oră pe zi, iar restul să dormi. Poți să stai în lobby-ul unui hotel luxos, să bei un pahar de șampanie și să citești. Poți să stai pe plajă, să vizitezi un muzeu sau să faci shopping. Avantajul e că nimic nu e stresant, totul îți aduce satisfacție.

Te descoperi pe tine.

Ai timp de meditat, de pus ordine în gânduri și de a lua urmatoarea decizie. Înveți să ai încredere în tine, să-ți dai seama că ești mai puternic decât crezi și că ești capabil de mai multe lucruri decât ai făcut până atunci.

Călătoria nu e doar o plajă cu nisip fin și un soare puternic. Călătoria e un drum pe care-l faci nu doar respectând un traseu riguros, ci înseamnă o adevărată aventură din care ai doar de câștigat. Nu trebuie să fii milionar să călătorești. Nu trebuie să cunoști nicio limbă străină. Există oameni care au plecat cu nimic și au câștigat totul! Te provoc să încerci. Măcar o dată pentru că timpul pierdut e regretat de cele mai multe ori atunci când nu mai e nimic de făcut.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *