Dubai Miracle Garden – Un parc care merită vizitat

Mori de vant
Mori de vant

Dubai Miracle Garden este un parc situat oarecum în afara orașului și destul de greu de ajuns, însă merită tot efortul. O oază de verdeață, în mijlocul deșertului, unde sunt reproduse clădirile cunoscute din anumite țări precum morile olandeze, turnul Eiffel, casele specific japoneze, însă toate acestea sunt decorate cu flori.

Gradina este un fel de rai pe pământ pentru iubitorii de flori pentru ca aici au ocazia să vadă foarte foarte multe flori colorate.

Cum ajungem?

Cea mai ușoară metodă de ajuns este să luați metroul în Dubai până la stația Mall of Emirates (MOE). Aici există o stație de bus, de unde se poate lua busul 29 sau 30 care merge până în Motor City. Motor City este un fel de anexă a Dubaiului, sau suburbie, dar care nu are zgârie nori. Aici coborâți la prima stație exact când ați ajuns în Motor City. (Există un indicator cu intrarea în oraș)

De aici, eu am încercat să merg pe jos, pentru că distanța nu era foarte mare (aproximativ 1 kilometru) și nu îmi lua mult să o parcurg, dar după ce m-am învârtit în cerc vreo 10 minute mi-am dat seama că nu este drum. Na ce poți să faci, iei un taxi, care a costat aproximativ 10 AED.

Înapoi, după ce ai vizitat parcul, este același traseu: taxi-ul până în stația de bus, bus până la Mall of Emirates, iar de acolo metroul către ce locație din Dubai vrei tu.

E puțin costisitor, biletul de bus e 8.5 AED (doar un drum), taxiul vreo 10-12 AED doar un drum, intrarea în parc e 30 AED, însă eu sunt de părere că la cât de frumos e parcul merită făcut drumul.

Iar ca să vă conving, am făcut multe poze!

Mori de vant

Mori de vant

Tunel

Tunel

Un paun minunat

Un paun minunat

Apa esenta vietii

Apa esenta vietii

Buburuza roz

Buburuza roz

DSC_0614

Corabia cu flori

Corabia cu flori

Casute

Casute

Ca si la Paris

Ca si la Paris

Ca si la Kinderdijk

Ca si la Kinderdijk

Am mai scris despre obiective turistice din Dubai și ce poți face în oraș aici.

You may also like...

3 Responses

  1. diaconu spune:

    Felicitari , m-a delectat prezentarea ta…, am citit cu mare atentie…pe 3 02 voi pleca si eu…in Dubai…clar…nu se poate numai plaja si mall….

  2. Raeesah spune:

    De mentionat ca, in fiecare an, designul se schimba in Miracle Garden. Am fost doi ani la rand, si ultima data nu mai gaseam nimic din anul anterior. Am intrebat un lucrator si mi-a confirmat ca schimba tot, de la an la an. Paunul, morile olandeze, turnul din Paris erau anul trecut, poate atunci e facuta poza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *