Lagos – cele mai frumoase plaje din lume

Lagos - in drum spre plaja

Lagos – in drum spre plaja

Știu, probabil e subiectivă afirmația mea. Dar eu nu am mai văzut până acum plaje așa frumoase ca acolo. Cred că orice tristețe poate să-ți treacă pe loc dacă vizitezi un asemenea loc. Când am ajuns acolo eram destul de răcită și puțin cam tristă, pentru că se terminase cursul organizat de cei din BEST Porto. Dar după câteva ore petrecute în Lagos, la plajă, nu am avut cum să nu zâmbesc. Până și răceala mi-a trecut în mod miraculos 🙂

Ce am făcut în cele 3 zile în sudul Portugaliei?

Drumetie in Lagos - privelisti superbe

Drumetie in Lagos – privelisti superbe

O zi perfecta de plaja in Lagos...

O zi perfecta de plaja in Lagos…

Una din plajele din Lagos

Una din plajele din Lagos

Vizită centru vechi Faro

Pentru că am aterizat în Faro și pentru că am avut ceva timp până la următorul tren spre Lagos, ne-am gândit să ne plimbăm prin centrul vechi al orașului Faro. E drăguț pentru o plimbare de câteva ore.

Cazare la hostel

Am găsit pe hostelworld.com un hostel care ne-a plăcut, așa că l-am rezervat, ca să nu avem surprize neplăcute. Îți recomand să stai la un hostel, pentru că așa poți cunoaște mulți oameni, de prin diferite părți ale lumii. Cel puțin așa ni s-a întâmplat nouă. Am socializat cu vreo 10 oameni din Spania, Germania sau Franța și eu am fost tare bucuroasă să îmi exersez germana și spaniola.

Lagos - in drum spre plaja

Lagos – in drum spre plaja

Pub crawling

Într-una din seri, hostelul a organizat pentru noi un mic pub-crawling, care era inclus în prețul rezervării. Un sfat care poate îți va fi util: unele hosteluri au și oferte de acest fel, pe lângă cazare mai sunt și alte mici beneficii incluse în rezervare: trebuie doar să le cauți. Ne-au dus în 3 pub-uri, iar în fiecare primeam câte un shot.

Drumeție de-a lungul stâncilor

Dacă faci asta, mai ales ghidat de un localnic, vei vedea unele din cele mai frumoase peisaje pe care le poți vedea vreodată. Există cărări pe care poți merge, dar sunt mai greu de găsit fără ajutorul cuiva care a mai fost pe acolo. Cei de la hostel s-au ocupat și de asta, inclus în prețul cazării, din nou. Îți vine să crezi că am plătit 13 euro pe noapte pentru toate astea?
Făcând această drumeție, am văzut de sus de pe stânci plaja Dona Ana, care a fost desemnată în 2013 cea mai frumoasă din lume, dar care era plină de turiști. Noi am continuat să mergem, urmați de ghidul de la hostel, am trecut de Ponta de Piedade și ne-am oprit la a două plajă care urma.
Trebuie să recunosc că este o plajă mai retrasă, care nici măcar nu apare pe hartă. Mi-aș fi dorit să nu fi plecat niciodată din acel loc!

Lagos - la plecare spre gara

Lagos – la plecare spre gara

Praia da Batata - Lagos

Praia da Batata – Lagos

Plimbare cu barca sau caiacul

Chiar dacă nu ai prea mult timp de petrecut în Lagos, o plimbare cu barca sau caiacul trebuie neapărat să faci. Poate e mai interesant cu caiacul, durează ceva mai mult, dar noi am fost cam pe fugă. Așa că am mers cu una din bărcile pescarilor din Lagos. Numai așa poți vedea toate minunățiile pe care le-a creat natura acolo. Sunt 3 peșteri în care nu poți pătrunde în alt mod și nici în interiorul Ponta de Piedade. Cred că pozele descriu destul de bine ce poți vedea acolo, dar nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai văzând cu ochii tăi locurile acelea frumoase. Pur și simplu nu ne-am putut opri din zâmbit în timpul plimbării!

Eu m-aș muta aici, pe plajă, pentru totdeauna… crezi că ai putea să trăiești într-un asemenea paradis?

Lagos - plimbare cu barca

Lagos – plimbare cu barca

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *