Mai în Dubai

Când am coborât din avion și am simțit căldura am zis “n-are cum să fie așa cald, sigur e de la motoarele avioanelor”. După ce m-am îndepărtat de avion mi-am dat seama că tocmai am aterizat într-un cuptor imens, mai exact, un cuptor setat undeva la 42 de grade Celsius.

Cateva cladiri din Dubai

Cateva cladiri din Dubai

Dupa vreo 24 de ore, pot să zic că m-am obișnuit fără probleme, însă dacă pot să dau un sfat legat de asta: ar fi bine să evitați mai – august de mers în Dubai pentru că veți sta înăuntru mai tot timpul. În februarie, de exemplu, temperatura e undeva la 24 de grade ziua, ceea ce e perfect pentru orice. Acum, sunt peste 35 de grade constant, noapte, zi, e tot aia.

Ca și oraș, e  încă un amalgam de tradiții locale și lucruri noi. Populația locală mai e doar de 4% și deja majoritatea învață întai engleza, iar mai apoi limba arabă. Dacă acum câțiva ani găseai să bei o bere mai greu, acum există zone unde ai zice că ești în Europa.

Aseară am vrut să mă uit la fotbal, așa că am căutat un loc unde să văd ultima etapa din Premier League și am aterizat în gradina unui hotel (de vreo 5 steluțe). După cam 5 minute de mers cu o mașină de golf am ajuns într-o zonă care părea din altă lume. Vreo 10 plasme imense cu toate meciurile live din Marea Britanie, bere în prostie și muzică live. E, dacă n-ar fi 40 AED o bere (cam 45 lei) și cam 130 AED niște fish and chips ar fi fost totul perfect. În schimb, e primul oraș din lume unde aud cover live după Mumford and Sons, formația mea preferată așa că oarecum am fost “lovit la corason” destul de repede.

Westin Hotel

Westin Hotel

Despre cazare pot să vă zic doar că am aterizat în mijlocul Dubai-ului, utilizând platforma couchsurfing. Pozele de mai jos sunt făcute de pe balcon, ca să vă faceți o idee despre unde stau. Până acum am împărțit apartamentul cu un american, două nemțoaice, un austriac, un indian, o altă nemțoaică care a venit dupa ce au plecat alții și un italian.

Dubai Marina

Dubai Marina

Yacht Club in Marina

O panoramă de pe balcon

Aparent, mulți se întorc în Europa de la antipozi, dupa cam 7-8 luni de călătorit și muncit pe acolo. E un adevărat du-te vino destul de mișto, în care te întâlnești cu oameni care au experiențe de călătorie care mă ambiționează și mai tare. De exemplu, austriacul ne-a arătat filmări dintr-un free diving din Marea Barieră de Corali, cu ajutorul indianului mi-am făcut lista de street food de care pot să mă ating în India, fără să dau de o toxinfecție alimentară exact cum aterizez.

Plimbarea pe aici nu prea există. Nu vă gândiți la Dubai ca la un oraș în care o să vă plimbați pe faleză cu picioarele în nisip. În Dubai se construiește încontinuu, chiar și pe plaje, iar temperatura ridicată face ca plimbarea să fie oarecum incomfortabilă (cel puțin dacă ajungi aici în mai, așa cum am ajuns eu).

Jumeirah Mosque

Jumeirah Mosque

Prețurile, chiar dacă e duty-free sunt destul de ridicate. Mâncarea în oraș sub 50AED (aprox. 52 lei) cam rar, ieftin se mănâncă în mall-uri și în Souk (un fel de piață).

In Souk

In Souk

Încercați parfumurile arabe. Sunt mult mai puternice decât cele cu care probabil sunteți obișnuiți, iar esența e total diferită. Am încercat niște parfumuri pe bază de uleiuri și mi-au plăcut la nebunie. După vreo 4 ore de umblat și transpirat esența încă se simte puternic pe mână unde l-am încercat. Știu că parfumurile pe bază de alcool se testează pe hârtie sau material însă cu parfumurile din uleiuri e altceva, mirosul fiind mai puternic direct pe piele.

Emir Erik

Emir Erik

Cam atât după 48 de ore. Zilele următoare vă scriu despre ce am vizitat, pentru că peste câteva ore plec în “expediție” pe Burj Khalifa, așa că pe curând.

Prin Souk

Prin Souk

Tot in Souk

Say hello to the people

You may also like...

3 Responses

 1. Florina spune:

  F frumos, cum ne-ai obisnuit… Bravo, tinere!
  Sotul meu a vrut sa deschida geamurile de la hotel si erau fixe, ca temperatura sa se mentina mai scazuta. A avut un soc, fiindca simtea nevoia de aer „natural”, totusi nu se gandise la varianta asta.
  Sincer, am murmurat ceva in barba cand am citit de India. Eu am cateva kurtas si as fi gata de plecare oricand, ca echipamentul exista, dar cand…. D-zeu stie.
  Oricum, pana atunci, n-am decat sa salivez la postarile tale, pe care le astept cu mare interes. :))
  Distractie placuta si take care!
  Numai bine!

 2. Florina spune:

  Ma bucur cand vad oameni care se exploateaza pe ei insisi…in sensul constructiv.
  Sa fii sanatos, sa putem vedea lumea prin ochii tai! 😉 Good luck and take care! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *