Parque das Nações – sau partea modernă a Lisabonei

Steagurile din Parque das Nações
Steagurile din Parque das Nações

 

Expo98

Expo98

Mascota Expo98 - numele lui este Gil

Mascota Expo98 – numele lui este Gil

 

După ce am văzut centrul istoric al Lisabonei (despre care am povestit în articolul acesta), am venit şi în partea mai nouă a oraşului, construită în mare parte pentru Expo98, care s-a desfăşurat aici. Expo98 a fost expoziţia mondială, ţinută în 1998 la Lisabona. La aceste evenimente, fiecare ţară îşi prezintă produsele tradiţionale. O dată la câţiva ani, această expoziţie de desfăşoară într-un alt oraş al lumii. Următoarea va fi anul acesta, în Milano.
Revenind la Lisabona: Parcul naţiunilor, cum este numită zona a oraşului, este perfectă pentru o plimbare de după-amiază.

Podul Vasco da Gama

Principalul motiv pentru care am vrut să vin aici a fost podul. Ştiam că Lisabona are 2 poduri şi voiam să îl văd şi pe cel de-al doilea, acesta fiind cel mai lung din Europa (17,2 km) şi al 17-lea din lume. Partea din apropiere de mal este tare interesant construită, iar oraşul de pe cealaltă parte a răului (Almada) nu e chiar la o aruncătură de băţ.

Podul Vasco da Gama

Podul Vasco da Gama

Vulcanii coloraţi şi jocurile de apă

Am aflat că au fost construite multe lucruri interesante în această zona pentru Expo98, dar cele care mi-au plăcut cel mai mult erau un fel de jocuri de apă, perfecte să te răcoreşti lângă ele în zilele de vară, plimbându-te printre cele care nu stropesc prea tare. Vulcanii aceia coloraţi izbucnesc din senin şi te pot lua prin surprindere.

Unul dintre vulcanii colorati

Unul dintre vulcanii colorați

Cascada in Parque das Nações

Cascada în Parque das Nações

Pavilhão do conhecimento

Locul acesta e unul tare drăguţ, unde copii ar putea învaţa multe despre ştiinţă. Dar adevărul este că e făcut şi pentru copilaşi mai mari, aşa că mine, care vor să se joace puţin. Erau tot felul de experimente, de la lansat un balon în aer, până la jocuri de logică sau iluzii optice. Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut că am putut merge pe o bicicletă suspendată pe o sfoară. Asta pentru că…trebuie să recunosc: nu ştiu să merg pe bicicletă. Dar vreau să învăţ cât de curând. Pot să spun că mi-a plăcut 🙂

Pavilionul cunoasterii

Pavilionul cunoașterii

Bicicleta suspendata din pavilionul cunoasterii

Bicicleta suspendată din pavilionul cunoașterii

Ce mai poţi vedea în această zona şi din păcate eu nu am apucat să văd este Oceanariul. Dar mi-am promis că voi face asta la următoarea vizită acolo 🙂

Parque das Nações

Parque das Nações

You may also like...

1 Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *