Povești din viața unui călător cu normă întreagă. Interviu cu Talon Windwalker, tată, călător și scriitor.

Talon Windwalker este o persoană care te inspiră în tot ceea ce realizează. Nu doar că este un părinte care încearcă să ii ofere fiului său tot ce este posibil, ci încercă să viziteze cât mai mult posibil din lumea aceasta. Am avut ocazia să-i iau un interviu, și să-l întreb anumite chestii legate de călătorie, viața de părinte și să învăț anumite trucuri despre cum să călătorești fără oprire de mai bine de 3 ani.

Talon și Tigger

Talon și Tigger

Spune-mi te rog câte ceva despre tine și Tigger:

Sunt tată, pe la 45 de ani, iar împreuna cu fiul meu călătorim în jurul lumii. Tigger este adolescent, iar din 2011 am călătorit din țară în țară.

Toată lumea are un motiv să călătorească. Unii călătoresc ca să încerce feluri noi de mâncare, să vadă piese de artă, să urce cele mai înalte clădiri din lume sau să fugă de viața monotonă de zi cu zi. Care sunt motivele pentru care voi călătoriți și de ce?

Îmi place să vizitez atracții turistice, să gust tipuri noi de mâncare și culturi noi. Sunt fascinat de alte părți ale globului și vreau să văd cum e viața acolo. Am ales să călătorim pe termen lung nu doar ca să vizităm, ci și pentru a simți că trăim cu adevărat. Totodată, ca și un părinte singur vroiam să pot să îmi petrec mai mult timp cu fiul meu decât viața tradițională putea să  îmi permită. Copiii sunt copii doar pentru o perioadă scurtă, nu vroiam să pierd timpul acesta.

Ați călătorit constant peste 1380 de zile. Cum e să fii un călător “full time”(cu normă întragă) și în același timp un tată cu normă întreagă?

A fost plăcut în mare parte. Câteodată, aș vrea să fie o posibilitate să iau o pauză pentru mine, pentru o scurtă perioadă. E dificil când ești singurul părinte pentru că trebuie să fii activ 24/7. Totodată, de multe ori împărțim aceași cameră și simt nevoia spațiului personal pentru amândoi. Acum când Tigger a mai crescut, e obișnuit să stea singur “acasă” mai mult timp, ceea ce îmi dă puțină libertate.

Care e cel mai frumos loc în care ați fost? Este un loc unde ai vrea să mergi dar nu ați avut încă ocazia? De ce?

E aproape imposibil să răspund. Locații diferite au fost magnifice pentru motive diferite. Paris a fost locul unde am știut că sunt pregătit cu adevărat să adopt un copil și am mers înapoi cu fiul meu acolo, iar Paris este special pentru noi. Marocul m-a schimbat mult. Vietnam a fost ca nicăieri, cu mâncare fantastică. M-am îndrăgostit de Praga. Nu pot să aleg un singur loc din atâtea locuri minunate.

Sunt multe locuri pe care vreau să le vizitez. Pentru majoritatea, lucrurile nu au fost să fie. Vizele sunt tot timpul o problema, uneori a fost o problema de timp, alteori economiile nu ne-au permis. Nu am prea fost în Africa și în America de Sud. Am vizitat doar jumate din țările din Europa și Asia de Sud Est, iar în Orientul Mijlociu încă nu am ajuns. Și Antartica, de asemenea e pe lista noastră.

Știu că recent v-ați mutat în Romania, cel puțin pentru o perioadă. De ce România?

Am fost aici cu un an în urmă și ne-a plăcut enorm. Ne-au plăcut oamenii, ne-a plăcut mâncarea. Iar țara este minunată. Chiar dacă Romania din punct de vedere technologic stă bine, unele zone par încă din trecut. Nu are foarte mulți turiști, iar cultural nu a fost afectată precum alte țări. Din punct de vedere al vizei, nu avem aceleași restricții precum țările care se află în Schengen, iar Romania nu are prețuri așa mari precum alte țări europene.

“Vivez sans regrets!” precum spui pe blogul tău. Este ceva ce regreți că nu ai făcut (din punct de vedere al călătoriilor) sau ceva ce puteai să faci mai bine?

Nu cred în regrete, nu sunt folositoare. Prefer să mă concentrez pe unde sunt acum și unde mă îndrept. Mi-aș fi dorit să am mai mulți bani în Australia. Am putut să vedem doar câteva zone, și sunt atâtea lucruri de văzut acolo… Dar asta nu înseamnă ca nu ne putem întoarce să vedem și alte regiuni în viitor.

Ca și un tânăr visător, trebuie să recunosc că am fost inspirat de povestea ta. Un tată care îi arată lumea fiului său. Ai pe cineva care te inspiră?

Cred că fiul meu. Învăț atât de multe urmărindu-l cum se maturizează. Este o persoană extraordinară.

Care sunt planurile de călătorie pe 2015?

Avem două planuri pe anul acesta. Unul e să ne găsim un loc unde să ne stabilim pentru o perioadă, iar cel de-al doilea e să-mi petrec ziua de naștere în Franța. Totodată sper să pot să îmi cresc oportunitățile de business și să încep niște lucruri noi.

Blogul nostru încearcă să facă oamenii să înțeleagă că nu ai nevoie de prea mulți bani ca să călătorești. Ești de acord cu asta? Cum îți câștigi existența? Cum faci bani să călătoriți dintr-un loc în altul?

Am scris despre cum fac bani în timp ce călătorim aici: http://1dad1kid.com/2013/01/04/how-i-fund-our-family-travel/  . Este mult mai ieftin să călătorești decât să locuiești în State. Câștigam de patru ori mai mult în State decât câștig acum, iar calitatea vieții nu era nici pe departe așa bună ca și acum. Este uimitor cât de ieftin e să călătorești și să fii comfortabil.

Este ceva ce ai vrea sa spui cititorilor?

E destul de dificil să vezi totul într-un singur loc, iar asta poate să ducă la epuizare. Acordă-ți timp să vizitezi ceea ce crezi că îți place și încearcă să ieși cât mai mult din zonele turistice. Nu doar că vei avea o experiență mai plăcută, ci vei putea să și economisești bani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *