Pregătiri pt Asia – Partea 1

Pregăteam deja de ceva vreme plecarea mea în Asia, însă eram constrâns de anumite lucruri, iar acum pare să fie momentul potrivit pentru așa ceva. După ce am primit acordul de la lucru să plec timp de 2 luni, n-am stat prea mult pe gânduri și mi-am luat biletele!

Unde, când și cât timp?

Ruta până acum e :

23 mai Budapesta – Dubai. În Dubai o să stau 5 zile, vreau să urc pe Burj Khalifa. Am fost deja pe cea mai înaltă clădire din Europa (Poți să citești despre The Shard, aici), iar acum vreau să gust puțin din stilul de viață specific Dubaiului.

Cea mai înaltă clădire din lume

Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume

Sursa: https://www.flickr.com/photos/danielcheong/6312911752/

Update: Mi-am găsit relativ repede couch surfing, pentru ca să economisesc bani. Prețurile din Dubai sunt relativ mari, iar dacă vrei să economisești aceasta e cea mai bună soluție. Totodată e o modalitate excelentă de a-ți face noi prieteni.

Ce este couch surfing? Pe scurt este un servici de ospitalitate reciprocă bazat pe idea „eu cazez pe cineva, tu cazezi pe cineva”. Astfel ai ocazia să salvezi din banii dați pe hotel/hostel.

După Dubai, merg la Abu Dhabi, unde vreau să vad moscheea Sheikh Zayed, care din poze pare cel puțin la fel de spectaculoasă precum Taj Mahal-ul. Aici o să stau 1 noapte, iar cealaltă o să o petrec la aeroport, pentru că la 2 AM am avionul către India, mai exact spre New Delhi. O să zbor prima dată cu Etihad, sunt foarte curios, știind că au o reputație foarte bună.

Moscheea din Abu Dhabi

Moscheea din Abu Dhabi

Sursă: https://www.flickr.com/photos/82964988@N02/16240551320/

În India o să stau 25 de zile, de pe 30 mai până pe 25 iunie, iar ce vreau să vizitez e New Delhi, Agra, Kajuraho, Varanasi și Darjeeling – Dharmasala. Pe 21 iunie vreau să fiu în Dharmasala pentru ca e cea de-a 80-a aniversare a lui Dalai Lama.

Dalai Lama

Dalai Lama

Sursă: https://www.flickr.com/photos/imsbildarkiv/5623635575/

În India, mi-am propus să fac un proiect, despre care puteți să citiți aici. Pe scurt, vreau să fotografiez oameni care chiar dacă nu au nimic, reușesc să zâmbească. Se pare că societatea de consum în care trăim ne-a schimbat atât de mult încât fericirea noastră se bazează pe satisfacea nevoilor materiale precum telefoane, mașini, sau alte lucruri, pe când compasiuniea, prietenia, relațiile interumane sunt neglijate.

După India, o iau către Tailanda, unde o să fie sezonul musonic. Am înteles că vremea este bună, chiar dacă plouă des. Temperaturile sunt ridicate, iar precipitațiile nu dureaza mai mult de două ore pe zi, deci n-ar trebui să-mi fac griji. Aici o să stau din nou 3 săptămâni.

Khao San Road, probabil cea mai vestită stradă din Bangkok

Khao San Road, probabil cea mai vestită stradă din Bangkok

Sursă: http://www.flickriver.com/photos/alessandracapricephotography/popular-interesting/

După Tailanda, nu stiu ce urmează, rămâne să mă decid când sunt acolo.

Vize

Pe 2 Aprilie merg la București să-mi depun actele pentru viza de India. Pentru Tailanda planuiesc să o iau de pe aeroportul din Bangkok.

Actele necesare pentru viză (martie 2015) :

  • Formular completat online care se găsește aici https://indianvisaonline.gov.in/visa/
  • Bilete de zbor către și din India
  • Cazare – aici fiți isteți. Luați cazări provizorii, care pot fi anulate. Eu o să iau vreo 3 cazări în 3 zone diferite care le anulez după ce le imprim
  • 147 RON
  • Pașaport valabil cel putin 6 luni de zile

CumCumparamBileteDeAvion

Viză – update :

Am fost la București, la ambasada Indiei. Inițial vroiam să merg joi, însă aparent în India a fost sărbătoare așa că ambasada a fost închisă până luni. Luni m-am prezentat la ambasadă, erau cam 20, 30 de persoane în fața mea. Lucrurile se mișcă repede. Ce trebuie să fii atent este ca pozele de pe aplicația online să fie clare. Ai nevoie de două poze, una printată odată cu aplicația pentru viză iar cealaltă trebuie să fie lipită. Amândouă trebuie să fie în format buletin.

Atenție! Pozele trebuie să fie fără fundal, tip buletin, altfel riscați să trebuiască să mergeți a doua zi.

Pe unele bloguri, sursele legate de viză sunt eronate, scriindu-se că biletele de avion, dus-întors trebuie să fie cumpărate din aceasi țară( eg. Dacă zbori din Romania trebuie să te întorci în Romania). Nimic mai eronat, eu aveam bilete Abu DhabiNew Delhi și CalcuttaBangkok și totul a fost în regulă.

Interviul e scurt, la mine a durat aproximativ 1 minut și am fost întrebat ce lucrez, care e numele companiei pentru care lucrez și de ce vizitez India.

Biometrizarea a durat și ea foarte puțin.

Pașapoartele se pot ridica în două săptămâni, eu am depus pe 6 și pot să-l ridic pe 20. Pe baza chitanței care a fost emisă, oricine poate să ridice pașaportul, inclusiv cu un scan al chitanței. (nu este nevoie să vă prezentați personal)

Vaccinuri

Chiar daca am mulți prieteni care au plecat la drum fără să-și facă griji legat de așa ceva, faptul că o să stau aproximativ două luni prin cel puțin 4 țări, m-a făcut să mă gândesc serios la acest aspect. Pentru asta, inițial mi-am făcut verificat nivelul de anticorpi pentru hepatita B pe care îi am de când sunt mic. Pe lângă asta, mai fac vaccin pentru febră tifoidă, DTP (defterie, tetanos și polimierită) și hepatita A. Din păcate maică mea nu a reușit să le comande direct de la distribuitor, așa că o să coste cam 650 lei. În Timișoara, se pot face la centrul Profilaxia, poți să te programezi de pe azi pe mâine.

Update: Am luat și 10 pastile pentru malarie, 20 lei pastila. Deci în total 850 lei pe vaccinuri, plus verificarea anticorpilor pentru hepatita B în total 900 lei. Cam mult!

Pe lângă astea, mi-am luat un obiectiv foto, pentru că nu vreau sa ratez niște cadre doar pentru că nu aparatura destul de performantă. Vreau să mă uit peste câțiva ani acolo și să fiu mândru de ce locuri am vizitat. Și pe lângă asta, vreau să vă arăt niște locuri uimitoare. Doar nu credeați că vă părăsesc 🙂

Am făcut un document unde am de gând să trec toate cheltuielile, puteți să-l urmăriti aici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *