Un top 5 al obiectivelor turistice din Londra

Prima dată am vizitat Londra, prin clasa a 11 a și nu eram foarte convins că știu ceea ce înseamnă să călătorești sau să vizitezi locuri noi. După câțiva ani am revenit și am luat-o încetul cu încetul prin urbea britanică pentru a-mi contura o idee despre oraș. Așa că mi-am făcut un top al preferințelor, pe care vreau să vi-l împărtășesc, un top al celor mai interesante lucruri și cele mai frumoase din Londra.

#5 Catedrala Sfantul Paul

Catedrala Sfantul Paul

Catedrala Sfantul Paul

Catedrala Sfantul Paul este una dintre cele mai impresionante catedrale pe care am văzut-o în viața mea. Fiind unică din punct de vedere al structurii și al modului în care aceasta este decorată, ea nu trebuie omisă dacă te-ai hotărât să petreci câteva zile la Londra. Chiar dacă consideri că prețul este puțin piperat, fiind 16.5 lire (aprilie 2014) somptuoasa catedrala este magnifică și din exterior. Poți să te odihnești câteva minute pe treptele de la intrare.

Fiind o catedrala anglicană, stilul acesteia este diferit față de cel al catedralelor din restul Europei. Ce mi-a placut mie în mod deosebit este Domul acesteia și camera șoaptelor. În camera șoaptelor, sistemul de sonorizare este atât de interesant încât dacă vorbești aproape de perete, cineva aflat pe cealaltă parte a Domului poate să audă clar ce ai spus.

Până aici ai 258 de trepte de urcat. E puțin dificil, dar merită. Și dacă te încumeți să vezi Londra de la 85 metrii înălțime, mai ai încă 270 de trepte până în turn. Priveliștea e încântătoare.

#4 Turnul Londrei

Beefeater

Beefeater

Turnul Londrei, este o zonă care și-a păstrat farmecul din secolul al 13-lea. Astăzi, este considerat un mic orășel în interiorul Londrei, având propriul medic, propriul primar și o școala generală. Se spune că în Turnul Londrei există patru corbi. Când cei patru corbi vor pleca, Turnul Londrei se va dărâma. Pentru cei patru corbi, există o persoană însărcinată cu întreținerea unui habitat cât mai prielnic acestora. Dacă te-ai hotărât să intri în curtea fortăreței, atunci orientează-te către tururile organizate de așa numiții Yeoman Warder sau Beefeaters. Aceștia, sunt protectorii coroanei regale, iar ca să ajungi la rangul de Yeoman Warderer trebuie să servești cel putin 22 de ani în armata britanică. Poveștile acestora sunt foarte hazlii, pline de umor britanic și ai ocazia de a intra în rolul anumitor personaje care au trăit în Turnul Londrei.

#3 The Shard

The shard

The shard

The Shard este cea mai înaltă clădire din Europa de Vest. Cu cei 306 metrii înălțime și cele 87 de etaje, clădirea este deschisă pentru vizite la un preț destul de piperat: aproape 30 de lire. Chiar dacă îți vine greu să dai atât pentru o experientă la peste 250 metrii înalțime, gândește-te că poți să vezi, în detaliu, toate clădirile Londrei. Cele 30 de lire, îți permit să urci până la etajul 69 cu un lift, după care poți să urci încă 3 etaje pâna la etajul 72, care este descoperit. Odată ajuns sus, poți să stai cât dorești, nu există o limită de timp. Poți să compari priveliștea din vârful catedralei Sfântul Paul cu priveliștea de la etajul 72.

Sfat! Biletele achiziționate online sunt mai ieftine decât cele cumpărate acolo. Dacă nu vrei să plătești prețul biletului, există un bar la etajul 35 și un restaurant puțin mai sus.

#2 Camden Street

Camden Street este un loc unde moda este dictată de noncomformism, punkeri, puburi, grafittiuri interesante și oameni cu povești pe care ai vrea să le auzi. Inspirat poate din Mad Max, sau cu alura Burning Man-ului american, Camden este un loc pe care vrei să îl vezi dacă te-ai săturat de eleganța britanică, stilul de viață organizat și punctual sau vrei să-ți faci un tatuaj. Magazinele sunt decorate în funcție de ceea ce vând și culorile diferă, fără să ai impresia că te aflii neaparat într-un cartier londonez.

#1 Muzeul de istorie naturala

Muzeul de istorie naturala

Muzeul de istorie naturala

Chiar dacă am stat cam 35 de minute să intru în el, muzeul de istorie naturală din Londra cred că este unic când vine vorba de numărul imens de exponate pe care poți să le observi. Alocă-ți cel putin 4 ore dacă vrei să vezi dinozauri, mumii, insecte și animale. Ca să nu te rătăcești, ia-ți o hartă de la intrare (gratis) și vezi ceea ce iți place. De preferat să eviți zilele de weekend, când londonezii preferă să vină aici cu copiii. Acesta, precum și majoritatea muzeelor din Londra este gratis. În niciun caz, cele 4 ore nu îți permit să vezi mai mult de 20%, însă poți să treci doar pe la exponatele care te fascinează.

Dacă ți-a plăcut articolul și crezi că Londra s-ar putea să fie una dintre destinațiile tale următoare, te invit să te uiti aici pentru a descoperi alte lucruri minunate din capitala Angliei.

You may also like...

4 Responses

 1. decembrie 27, 2014

  […] Poveștile sunt uimitoare, fiecare loc își are povestea sa. Jack Spintecătorul, Winston Churchill, Catedrala Sf. Paul sau Turnul Londrei sunt alte legende care merită să le auzi. Iar dacă ți-a plăcut povestea, nu te oprii doar aici, planifică-ți calatoria urmărind urmatoarele pagini unde am povestit mai în detaliu despre ceea ce e de văzut, mâncat sau făcut în Londra aici. […]

 2. martie 22, 2015

  […] Poveștile sunt uimitoare, fiecare loc își are povestea sa. Jack Spintecătorul, Winston Churchill, Catedrala Sf. Paul sau Turnul Londrei sunt alte legende care merită să le auzi. Iar dacă ți-a plăcut povestea, nu te oprii doar aici, planifică-ți calatoria urmărind urmatoarele pagini unde am povestit mai în detaliu despre ceea ce e de văzut, mâncat sau făcut în Londra aici. […]

 3. iunie 9, 2015

  […] cum se vede de la sol. La Paris, am urcat pe Turnul Eiffel (am scris aici), la Londra pe The Shard (am scris aici) iar acum a venit timpul pentru Burj […]

 4. noiembrie 11, 2015

  […] stau 5 zile, vreau să urc pe Burj Khalifa. Am fost deja pe cea mai înaltă clădire din Europa (Poți să citești despre The Shard, aici), iar acum vreau să gust puțin din stilul de viață specific […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *