Valencia în 24 de ore

 

Da, stiu. 24 de ore sunt puţine pentru un oraş aşa frumos. Totuşi cu puţină organizare, poţi să îi simţi măcar puţin gustul.

IMG_0439

 

Cum ajungi de la aeroport în centru?

Sunt mai multe opţiuni. Noi am luat busul 150, era 1,45 euro un drum. Mai se poate şi cu metroul (liniile 3 şi 5), dar e ceva mai scump.

 

Cu ce te deplasezi în oraş?

Soluţia salvatoare a fost bicicleta. Am avut noroc că am găsit biciclete la hostel şi le-am închiriat de cum am ajuns. Aşa am putut vedea cam tot ce ne-am dorit într-un timp scurt.

IMG_0376

IMG_0458

IMG_0287

 

Unde stai?

În gară. Chiar nu glumesc. Estació del Nord, care îţi atrage atenţia cu siguranţă prin arhitectura ei, include şi un hostel. Foarte modern, curat şi am plătit doar 30 de lei pe noapte. Pot să spun că a fost printre cele mai moderne hosteluri în care am stat până acum. Şi am stat în câteva. În cazul în care nu îți plac hostelurile, cu siguranță vei găsi cazare pe gustul tău.

Hostelul din Estació del Nord

Hostelul din Estació del Nord

Estació del Nord (Valencia)

Estació del Nord (Valencia)

Estació del Nord (Valencia)

Estació del Nord (Valencia)

Estació del Nord (Valencia)

Estació del Nord (Valencia)

IMG_0381

 

Ce să mânânci şi să bei?

Pe lângă tradiţionalele paella, tortilla, tapas, de data asta am fost și într-un loc cu pinchos. Sunt nişte gustărele puse pe scobitori. În funcţie de câte mânănci, atâtea plăteşti. Cel mai tare te atrag vizual, cel puţin pe mine, cum sunt cam pofticioasă. Le-as fi mâncat pe toate.

Iar de băut, nu poţi pleca fără să încerci agua de Valencia. Am încercat într-un loc din Plaza de la Virgen, unde se lăudau că au “apa de Valencia adevărată”. E o băutură portocalie, dulce, care pare inofensivă, dar îţi înmoaie picioarele dupa primul pahar :))

IMG_0642

IMG_0638

IMG_0613

IMG_0637

 

Ce să vezi?

 • Oraşul artelor şi ştiinţei
  Știi clădirile acelea moderne, care apar mereu în pozele cunoscuților care merg în Valencia. Da, de ele vorbesc. Nu ai voie să mergi în Valencia fără să le vezi. E un întreg complex, fiecare clădire cu o arhitectură mai interesantă ca cealaltă. Rezervă-ți vreo două ore chiar și dacă nu intri în vreuna din ele. Puteți vedea aici prețurile pentru fiecare din clădiri: https://www.cac.es/en/home/tarifas.html

 

IMG_0584

IMG_0577

IMG_0554

IMG_0537

IMG_0518

IMG_0512

IMG_0501

IMG_0489

IMG_0456

 

 

 • Jardín del Turia
  Dacă te uiți pe harta Valenciei, o să vezi un semicerc verde care înconjoară centrul vechi. Este vorba de grădinile del Turia, un parc frumos amenajat, unde te poți plimba în voie.

cauce-del-rio-turia-379Sursa imaginii: https://www.route66idiomas.com/wp-content/uploads/2013/07/cauce-del-rio-turia-379.jpg

 • La Lonja de la Seda
  În centrul vechi, merită să te oprești puțin La Lonja de la Seda. O clădire stil gotic, declarată patrimoniu UNESCO pentru arhitectura ei, cu o curte interioară răcoroasă. Camera imensă cu multe coloane mi-a rămas în minte de aici. Intrarea e 1 euro pentru studenți si pensionari și 2 euro în rest.
La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda

IMG_0682

Valencia - centrul vechi

Valencia – centrul vechi

 

 • Catedrala
  Tot în centrul vechi, o vei remarca cu siguranță. Intrarea e 4 euro.


Sursa imaginii:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Catedral_de_Valencia,_Valencia,_Espa%C3%B1a,_2014-06-30,_DD_160.JPG

 • El Miguelete
  E un turn, cu priveliște frumoasă din vârful lui. Intrarea e 2 euro. E recomandat să verificați orarul înainte, pentru că e închis dupa pranz câteva ore.

valenciaelmiguelete
Sursa imaginii: http://www.jdiezarnal.com/valenciaelmiguelete.jpg

 • Torres de Serranos
  Reprezintă una din cele 12 porți de intrare în orașul vechi din Valencia. E o clădire bine conservată și o găsești în partea de nord a centrului vechi.

Torres_serrans_abril
Sursa imaginii: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Torres_serrans_abril.jpg

 • Portul și plaja
  O plimbare prin port și pe lângă plajă noaptea cu bicicleta. Așa ne-am început vizita în Valencia. Încântător! Sunt convinsă că sunt la fel de interesante de văzut pe timpul zilei.

IMG_0313

IMG_0308

puerto_deportivo_valencia
Sursa imaginii: https://nauticajonkepa.files.wordpress.com/2012/01/puerto_deportivo_valencia.jpg

Valencia-Beach-Review-2014-4

Sursa imaginii: http://www.celebrityradio.biz/wp-content/uploads/2014/04/Valencia-Beach-Review-2014-4.jpg

Interesantă Valencia per ansamblu. Sigur merita mai mult de 24 de ore, dar sper să fie şi o dată viitoare. Ţie ce ţi-a mai plăcut în oraş?

 

IMG_0607

IMG_0606

IMG_0398

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *