Un weekend petrecut în Galicia

Ce frumos ar fi sa traiesti aici...
Ce frumos ar fi sa traiesti aici...
O mica oprire pe drum din Porto spre Santiago

O mică oprire pe drum din Porto spre Santiago

O altă excursie destul de spontană. Mi-au propus doi prieteni care locuiau în Galicia să îi vizitez şi nu am stat prea mult pe gânduri. Mai ales când mi-au spus că în perioada aceea erau petreceri cu orchestre spaniole peste tot în zona unde stăteau ei.

Plaza de María Pita - A Coruna

Plaza de María Pita – A Coruna

Portul din A Coruna

Portul din A Coruna

Portul din A Coruna

Portul din A Coruna

A Coruna

A Coruna

Barcute in A Coruna

Barcute in A Coruna

Întradevăr: orchestrele sunt geniale! Am fost într-un mic sătuc pe malul marii (numit Malpica), unde se ţinea petrecerea din acel weekend.

Trebuie să recunosc: spaniolii chiar ştiu să se distreze. De la copii până la pensionari, toţi dansau şi se simţeau bine!

Cum eu ador muzica spaniolă, m-am simţit în largul meu. Singurul nume de orchestra pe care mi-l amintesc este: El Combo Dominicano.

Cu Vlad si Marcos

Cu Vlad si Marcos

După ce am fost la 2 petreceri cu prietenii mei şi ziua am petrecut-o la plajă, a sosit momentul să mă întorc în Porto(despre care am scris aici). Dar m-am gândit ca în drum să vizitez şi A Coruna şi Santiago de Compostela. Cel puţin câteva ore voiam sa petrec în fiecare din ele, deşi sigur aveam mult mai multe de descoperit şi de vizitat.

A Coruña

A Coruna - Undeva intre gara si partea istorica a orasului

A Coruna – Undeva intre gara și partea istorică a orașului

A Coruna - Plimbare dinspre gara spre Ciudad vieja - orasul vechi

A Coruna – Plimbare dinspre gara spre Ciudad vieja – orașul vechi

Oare cum ar fi sa te trezesti dimineata si sa ai parte de o asemenea priveliste?

Oare cum ar fi să te trezești dimineața și să ai parte de o asemenea priveliște?

Plimbare prin A Coruna

Plimbare prin A Coruna

A Coruna e situat pe malul oceanului şi tot ce am făcut a fost să mă plimb prin centrul vechi şi pe faleză. Pentru că nu aveam prea mult timp, am plecat repede spre Santiago de Compostela, dar nu înainte de a gusta nişte jamón serrano, care este delicios.

El Rey del Jamón

El Rey del Jamón

El Rey del Jamón

El Rey del Jamón

Santiago de Compostela

Tren spre Santiago de Compostela

Tren spre Santiago de Compostela

Pulpo gallego - un deliciu

Pulpo gallego – un deliciu

Gara din Santiago de Compostela

Gara din Santiago de Compostela

In Santiago am vrut să văd celebra catedrală, dar a cărei faţadă era în construcţie. Am văzut în schimb foarte, foarte mulţi oameni care făceau “Camino de Santiago” – drumul lui Santiago. E un pelerinaj pe care creştinii din diferite părţi ale lumii îl fac – fiecare poate alege cât să meargă şi din ce loc să pornească din câte am înţeles. Am văzut nu de mult un TEDx, în care Mihaela Tatu spunea că pelerinajul a ajutat-o să se regăsească pe ea însăşi şi că „de pe Camino nu te mai întorci cum ai plecat”. Mi-aş dori să am ambiţia să îl fac şi eu într-o zi…

Deşi scurtă, în această excursie am învăţat câteva lucruri:

– să folosesc BlaBlaCar. E un site care te ajută să găseşti transport între diferite localităţi, de multe ori mai ieftin decât transportul în comun şi cu conexiuni mai bune. Fiecare persoană are un profil pe site şi îşi poate oferi călătorilor locurile pe care le are libere în maşină, contra unei sume prestabilite. E tare interesant, mai ales că poţi cunoaşte tot felul de oameni. Eu de exemplu m-amîmprietenit cu un cuplu din Germania, care au stat în casă unde locuiam şi eu pentru câteva zile 🙂

– să fac tortilla. Mulţumesc Marcos că m-ai învăţat!

– să îmi setez fusul orar local pe TOATE ceasurile pe care le am la mine. Am pierdut un autobuz din cauza asta, aşa că acum m-am învăţat minte!

– să întreb localnicii unde găsesc mâncare bună. Aşa am găsit un loc numit “regele jamonului”, unde aveau sandwichuri cu jamon absolut delicioase!

– să îmi apreciez prietenii pe care mi-i fac uneori în mod neaşteptat. Mulţumesc Vlad şi Marcos pentru găzduire si pentru un weekend fain! 🙂

You may also like...

2 Responses

  1. martie 8, 2015

    […] aceea, ziua s-a încheiat cu mâncare spaniolă și o bere Estrella (fiind cea tradițională în Galicia). Ce bine ar fi dacă toate zilele ar fi atât de […]

  2. martie 18, 2015

    […] cu ea şi în Spania: de 2 ori chiar! (Am scris despre Insulele Cies din Spania aici și despre un weekend în Galicia aici) Prima dată i-am vizitat pe prietenii ei din Galicia şi a două oară am ajuns până în nişte […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *